Meni

Pretražite letove iz Niša do Turske

Turska

  • Čanakale
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Kırklareli
  • Balikesir
  • Thrace route
  • North Aegean Route
Čanakale

Opšte informacije

Zvaničan jezik: turski
Vremenska zona: UTC+3
Valuta: turska lira (TRY)

Šta može da se radi u Čanakaleu?

Čanakale je nezaobilazna destinacija za one koji su zainteresovani za istoriju, posebno za onu antičku, ali to nije jedini razlog zašto ovo mesto vredi posetiti. Čanakale ima prekrasan pogled na more i istorijske spomenike i može se pohvaliti preukusnom kuhinjom. Da li želite da upoznate ono najbolje u okolini Čanakalea? Čitajte dalje.

Verovatno je svako bar jednom u životu čuo za drevnu Troju, bilo na časovima istorije ili gledajući svetski hit iz 2004. u kojem su glumili Bred Pit i Orlando Blum. Veruje se da su se tamo vodili Trojanski ratovi, o čemu svedoče neki artefakti sa iskopavanja na arheološkom lokalitetu Troje, upisanim na Uneskovu listu svetske baštine. Ne zaboravite da uslikate drvenu repliku Trojanskog konja koji se pojavio u filmu te da posetite Muzej Troje!

Naredno mesto koje vredi posetiti u oblasti Čanakale je arheološko selo Tevfikije, koje se nalazi relativno blizu mesta gde se nalaze ruševine drevne Troje. Posetioci će sasvim sigurno ceniti istorijske, mitološke i kulturne vrednosti muzeja na otvorenom i imaće priliku da kupe ekološke proizvode i suvenire. Takođe, u provinciji Čanakale postoje mnoge fortifikacijske građevine, kao što su zamak Bozdžada, zamak Kilitbahir, zamak Čimenlik i anatolski bastion Hamidije. Takođe vredi posetiti grad Asos - kolevku filozofije, koji uključuje i hram boginje Atene.

Nemojte otići iz Čanakala bez da prošetate duž tamošnje prelepe obale ili kupanja u moru. Ukoliko želite da kupite suvenire, idite na koloritan i vibrantan bazar Ainali Čarši, koji se čak spominje i u folklornim pesmama. To je najpopularnije mesto ove vrste u Čanakaleu i privlači hiljade turista svake godine.

Šta vredi okusiti?

Čanakale ne živi samo od istorije. Izvrsnom lokalnom kuhinjom dominiraju riba i morski plodovi. Obavezno probajte supu od bodeljki po kojoj je pokrajina poznata, kao i jela od hranljivih pečurki Melki što rastu pod borovima. Takođe, ne zaboravite na razne specijalitete od sardina.

Saznajte više na:

gocanakkaleturkiye.com

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Niša do Turske na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Niša do Turske?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Niša do Turske, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Niša do Turske?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Niša do Turske uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Nišu