Meni

Pretražite letove iz Hulijake

Hulijaka

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: španski; kečua i ajmara
  Vremenska zona: UTC -5
  Valuta: Sol (PEN)

 • Taksi prevoz

  Za obilazak okoline grada možete koristiti međugradske autobuse, ali su mesta njihovog stajališta i dalje nepoznanica za turiste. Jednostavnije i relativno jeftino je da se vozite električnim taksijima na pedale.

 • Suveniri

  Hulijaka pruža ono najbolje od peruanske kulture – tople vunene džempere i čarape. Prave, ručno rađene možete nabaviti svake nedelje na pijaci u centru grada.

 • Vožnja jezerom Titikaka

  Jezero zaista ostavlja utisak, stoga ne čudi što lokalci organizuju plovidbe njime. To je savršen način da vidite celu obalu i autentičan stil života indijanskog stanovništva na 9 ostrva od veštačke trske u njemu.

Šta videti u Hulijaki

U središnjem delu Anda, u južnom Peruu, blizu jezera Titikaka nalazi se Hulijaka – najveći grad u ovom regionu, koji je osnovan 1826. Tada je bio poznat po proizvodnji čarapa, džempera i ručnom radu. Danas je ovaj grad polazište za turiste koji planiraju da posete tradicionalna peruanska sela i ruševine iz doba Inka.

Dok se budete šetali oko trga Plaza de Armas imaćete prilike da se divite starom gradu u njegovom punom sjaju. Tamo se nalazi Crkva Svete Kataline, koja se često naziva i „bela crkva iz Hulijake“. Njenu izgrađnju započeli su jezuiti 1649. godine, ali je dovršena tek 125 godina kasnije. U njoj su očuvani oslikani prizori iz perioda baroka.

Kao Južnoamerikanci, stanovnici Perua znaju kako dobro da se zabave. Ništa nije drugačije ni u Hulijaki. Svake godine od februara do marta ovde se odigrava karneval i grad vrvi od smeha, igre i žagora. Žitelji se obuku u šarene nošnje i plešu u ulicama grada. Mnogi od njih neguju tradiciju lokalnog plesa koji je tipičan za Altiplano (visoravan Kolao). Ovaj ples nastao je u buntovnom plemenu Kulja, koje je u ovoj regiji živelo pre Inka, s kojima se borilo.

Dok ste u Hulijaki, izdvojte nekoliko sati da posetite Siljustani. To je groblje plemena Kulja iz doba pre vladavine Inka. Ovaj indijanski narod na jedinstven način je sahranjivao svoje mrtve – ostaci su polagani u porodične grobnice u obliku kula, koje su nazivane čuljpas (chullpas). I samo mesto na kojem se groblje nalazi daje mu posebnnu atmosferu – smešteno je na nenaseljenom brdu i sa tri strane je okruženo jezerom.

Tradicionalna peruanska kuhinja je jednostavna i dobro zasiti. Nakon celodnevnog obilaska preporučujemo da posetite restoran Trujillano u ulici Jr. San Roman, gde ćete jesti izvrsnu pastrmku sa paradajz sosom ili pririnač sa jajetom i bananom. Ako vam uveče bude hladno, svratite u El Tablon na trgu C.C. Real Plaza, gde služe odličnu pileću supu koja će vas zagrejati.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Hulijake na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Hulijake?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Hulijake, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Hulijake?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Hulijake uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Hulijaki

Popularne avio kompanije iz Hulijake

Red letenja: Hulijaka