Meni

Obroci koji se poslužuju u avionu

Obroci koji se poslužuju u avionu

U niskotarifnim (lou-kost) avio-kompanijama obroci i piće nisu uključeni u cenu, ali možete naručiti i platiti nešto sa menija tokom leta. Regularni avio-prevoznici uglavnom služe besplatnu užinu ili obrok. Vrsta obroka zavisi od dužine leta i od doba poletanja – te se poslužuju doručak, ručak, večera ili užina. Uz jelo se služe pića kao što su kafa, čaj, bezalkoholni i alkoholni napici.

Posebni obroci

Regularne avio-kompanije obićno dozvoljavaju da unapred rezervišete specijalan obrok, u koji se računaju: vegetarijanski, bezglutenski, košer, za decu itd. Specijalni obroci moraju da budu najavljeni tokom rezervacije leta i definisani bar 72 sata pre zakazanog poletanja.

U biznis ili u prvoj klasi služi se posebni meni, koji pripremaju renomirani šefovi iz svih krajeva sveta. Obično se predlog jelovnika sastoji od nekoliko predjela, glavnih jela i deserata, a jelo se služi na keramičkom posuđu.

Više informacija o obrocima koji se služe tokom leta pronaći ćete u opisu svakog avio-prevoznika ponaosob.

Uputstva i predlozi navedeni u ovom članku i povezanim člancima samo su informativnog i pomoćnog karaktera i ne mogu da budu osnova za bilo kakva potraživanja prema eSky.pl S.A.

Zainteresovao vas je članak, ali treba vam više informacija?
Hvala na pomoći

Vaše mišljenje će nam pomoći da kreiramo bolje i više prilagođene članke.

Trenutno nismo u mogućnosti da pošaljemo vaše zabeleške

Pošaljite ponovo ili pokušajte kasnije.