Meni

Letenje tokom trudnoće. Treći trimestar

Letenje tokom trudnoće. Treći trimestar

Čak i ako se osećate savršeno dobro, trebalo bi da u poznoj trudnoći vodite računa o sebi kako biste smanjili rizik od preranog porođaja. Takođe imajte na umu da su sedišta u avionu obično neudobna.

Letenje tokom trećeg trimestra trudnoće

Opšte pravilo avio-kompanija je da je ulazak u kabinu trudnicama posle 34. nedelje zabranjen (ali svaka kompanija ima svoja pravila). Osim porođaja pre termina, postoji i rizik od problema sa cirkulacijom koje može izazvati dugo sedenje. Pravila i ograničenja u vezi sa trudnicama koje putuju razlikuju se od prevoznika do prevoznika – detaljne informacije dobićete ako kontaktirate naš kol-centar.

Ako odlučite da putujete avionom, zatražite od doktora potvrdu o nedelji trudnoće u kojoj ste. Tako ćete izbeći moguće probleme na aerodromu. Neke avio-kompanije imaju svoj posebni obrazac koji Vaš lekar treba da popuni.

Razmislite o tome da spakujete torbu sa svim stvarima koje vam trebaju za bolnicu – u slučaju da porođaj počne pre nego što je očekivano.

Upamtite!

Pre svakog leta obavezno posetite lekara da biste proverili da li je za Vas i Vašu bebu bezbedno da letite. 

Uputstva i predlozi navedeni u ovom članku i povezanim člancima samo su informativnog i pomoćnog karaktera i ne mogu da budu osnova za bilo kakva potraživanja prema eSky.rs.

Da li ste u članku našli informacije koje ste tražili? Da | Ne
Po mom mišljenju, ovaj članak:
Hvala na Vašem mišljenju!