Meni

Letenje tokom trudnoće. Treći trimestar

Letenje tokom trudnoće. Treći trimestar

Čak i ako se osećate savršeno dobro, trebalo bi da u poznoj trudnoći vodite računa o sebi kako biste smanjili rizik od preranog porođaja. Takođe imajte na umu da su sedišta u avionu obično neudobna.

Letenje tokom trećeg trimestra trudnoće

Opšte pravilo avio-kompanija je da je ulazak u kabinu trudnicama posle 34. nedelje zabranjen (ali svaka kompanija ima svoja pravila). Osim porođaja pre termina, postoji i rizik od problema sa cirkulacijom koje može izazvati dugo sedenje. Pravila i ograničenja u vezi sa trudnicama koje putuju razlikuju se od prevoznika do prevoznika – detaljne informacije dobićete ako kontaktirate naš kol-centar.

Ako odlučite da putujete avionom, zatražite od doktora potvrdu o nedelji trudnoće u kojoj ste. Tako ćete izbeći moguće probleme na aerodromu. Neke avio-kompanije imaju svoj posebni obrazac koji Vaš lekar treba da popuni.

Razmislite o tome da spakujete torbu sa svim stvarima koje vam trebaju za bolnicu – u slučaju da porođaj počne pre nego što je očekivano.

Upamtite!

Pre svakog leta obavezno posetite lekara da biste proverili da li je za Vas i Vašu bebu bezbedno da letite. 

Uputstva i predlozi navedeni u ovom članku i povezanim člancima samo su informativnog i pomoćnog karaktera i ne mogu da budu osnova za bilo kakva potraživanja prema eSky.pl S.A.

Zainteresovao vas je članak, ali treba vam više informacija?
Hvala na pomoći

Vaše mišljenje će nam pomoći da kreiramo bolje i više prilagođene članke.

Trenutno nismo u mogućnosti da pošaljemo vaše zabeleške

Pošaljite ponovo ili pokušajte kasnije.