Meni

Tipovi obroka u hotelu

Tipovi obroka u hotelu

AI (All Inclusive)

To je najpopularniji oblik ishrane za one osobe koje žele da provedu svoj odmor na plaži u blizini hotela. Ova ponuda uključuje pun pansion (od tri do šest obroka) i grickalice, kao i neograničen pristup bezalkoholnim pićima i lokalnim alkoholnim pićima.

UAI (Ultra All Inclusive)

Zapravo je ovo opcija All Inclusive koja je proširena s bogatijom ponudom alkoholnih pića, obično međunarodnih brendova. Osim toga, u zavisnosti od hotela, u ponudi mogu biti i druge usluge - masaža, SPA, sauna, itd....

OV

Ovo je oblik godišnjeg odmora bez obroka u hotelu. Najviše ga koriste aktivni turisti koji većinu vremena provode izvan hotela.

BB (Bed and Breakfast)

Noćenje s doručkom. Ovde je u cenu hotela uključen doručak.

HB (Half Board)

Polupansion gde je u cenu, osim spavanja, uključen doručak i još jedan obrok - kasni ručak ili večera.

FB (Full Board)

Pun pansion. Doručak, ručak i večera su uključeni u cenu. Varijanta se preporučuje onim osobama koje ne planiraju biti van hotela duže od nekoliko sati, ali se ne žele hraniti po restoranima.

SC (Self Catering)

Ishrana u vlastitom aranžmanu. Obroci nisu uključeni u cenu, ali gosti po pravilu imaju pristup kuhinji ili čajnoj kuhinji gde mogu sami da pripremaju obroke. Najbolja opcija kada želite malo da uštedite ili morate da se pridržavate specijalne ishrane.

PP

To su obroci koji se poslužuju na način prilagođen programu ekskurzije. Obično se to odnosi na turistička putovanja kad se za vreme pauze ili odmora služi obrok.

ZPR

Ponude ove vrste uključuju ishranu u obliku opisanom u detaljima turističke manifestacije ili je opisan u datom u hotelu koji je deo te turističke manifestacije.

Uputstva i predlozi navedeni u ovom članku i povezanim člancima samo su informativnog i pomoćnog karaktera i ne mogu da budu osnova za bilo kakva potraživanja prema eSky.rs.

Da li ste u članku našli informacije koje ste tražili? Da | Ne
Po mom mišljenju, ovaj članak:
Hvala na Vašem mišljenju!