Meni

Standardi u hotelskim sobama i njihova opremljenost

Standardi u hotelskim sobama i njihova opremljenost

Oprema u sobama u velikoj meri zavisi od standarda hotela, tj. broja zvezdica koje hotel ima.

Ispod smo opisali vrste soba koje se najčešće mogu sresti, ali treba imati na umu kako to nije pravilo. U zavisnosti od zemlje, regiona ili hotela naravno, oprema može da varira i neznatno se razlikuje od navedenih slučajeva.

Standard

Standardnu opremu hotelske sobe čine: krevet, noćni ormarić ili polica uz svako mesto za spavanje, ormar ili ugradna garderoba, radni sto ili stočić, ogledalo, zidna vešalica za garderobu i noćna lampa. Pored toga, u prostoriji se može nalaziti i takva oprema kao što su televizor, telefon, radio, itd...

U osnovnu opremljenost spada i kupatilo – može biti različito opremljeno, zavisi od standarda hotela, gde možete očekivati ​​dodatke kao što su peškiri za kupanje, set sapuna za svaku osobu, te u hotelima viših standarda fenove za kosu, vage i drugi kozmetički pribor.

Porodični

Porodične sobe (skraćenica: FAM) su obično proširena verzija standardne sobe.

Takve sobe imaju veći prostor. Opremljenost se ne razlikuje značajno od gore opisane - može se prilagoditi za smeštaj većeg broja gostiju. (na primer veći ormar, više stolica, prostranije kupatilo).

Apartmani

Apartmani (skraćenica: APT) su sobe sa standardnom opremom, dodatno opremljene čajnom kuhinjom, posuđem i priborom za jelo. U ovim sobama možete pripremati obroke za sebe. U nekim slučajevima mogu se sastojati čak i od 2 odvojene prostorije (na primjer za decu).

 

Uputstva i predlozi navedeni u ovom članku i povezanim člancima samo su informativnog i pomoćnog karaktera i ne mogu da budu osnova za bilo kakva potraživanja prema eSky.pl S.A.

Zainteresovao vas je članak, ali treba vam više informacija?
Hvala na pomoći

Vaše mišljenje će nam pomoći da kreiramo bolje i više prilagođene članke.

Trenutno nismo u mogućnosti da pošaljemo vaše zabeleške

Pošaljite ponovo ili pokušajte kasnije.