Meni

Beograd Bazel - Pretražite letove

Bazel

Avionske karte po povoljnim cenama: Beograd – Bazel avionom

Putnici iz Srbije za Švajcarsku, ali i istočnu Francusku ili južnu Nemačku, često biraju da kupe avionske karte Beograd – Bazel. Njih je, naravno, moguće kupiti u bilo kojoj agenciji za prodaju karata, ali postoje i drugi načini da pronađete dobar let po povoljnim cenama i tako sebi priuštite putovanje u Švajcarsku.

Među putničkim grupama na društvenim mrežama često možete dobiti savete, a u njima su takođe često i istaknuti jeftini letovi Beograd - Bazel. No, internet pretraga letova za Bazel iz Beograda možda ima i više prednosti. Na sajtu eSky u neverovatno kratkom vremenu možete dobiti listing svih letova koji se obavljaju između ta dva grada.

Tu naravno možete kupiti avio karte Beograd – Bazel, a one su vam dostupne i iz mobilne aplikacije eSky, koju možete besplatno preuzeti sa interneta. Rezervacija i kupovina karata i drugih usluga neophodnih putnicima su na korak od vas!

Zašto treba posetiti Bazel?

Bazel se smatra kulturnom prestonicom Švajcarske i mnogi putnici iz Srbije biraju da ga posete zato što postoje različiti jeftini letovi iz Beograda za Bazel.

Grad Bazel je popularna destinacija za vikend turizam zbog svoje razvijene kulturne scene – u njemu se nalazi više od 40 muzeja, među kojima ima onih zaista svetskog ranga – od vrhunskih pinakoteka do npr. muzeja igračaka. Poznat je i po renomiranoj manifestaciji Art Basel, najvećem svetskom sajmu umetnosti, gde radove svakog juna izlaže više od 2.500 umetnika.

Ovaj grad ume da uživa i u folklornim festivalima, posebno na katolički Uskrs, kada paradu čini i do dvadest hiljada kostimiranih učesnika. I gastronomija je na nivou – setite se da se ovaj grad nalazi na obali Rajne i u ovome kraju možete uživati u finim vinima, koje prate i gastronomski specijaliteti za potpuno uživanje. Ako ste kupili avionske karte Bazel - Beograd, prednost je to što onda možete obići čak tri zemlje, jer se u neposprednoj blizini ovog šarmantnog švajcarskog grada nalaze francuski grad Miluz i nemački Frajburg.

Letovi iz Beograda za Basel - kako ih pronaći?

Letovi iz Beograda za Basel u ponudi su onlajn turističkih agencija kao što je eSky.

U pretrazi letova, dostupnoj preko računara i mobilnog telefona, postoje različite opcije koje putnicima omogućavaju da odaberu pravi let. Pre svega, oni su sortirani prema njihovoj osnovnoj ceni, ali su jasno navedene i osnovne dodatne usluge koje biste mogli poželeti da rezervišete tokom putovanja. Pošto niskotarifni (low cost) avio prevoznici dodatno naplaćuju sve usluge, značiće vam to što u pregledu možete da vidite koliko ćete, recimo, potrošiti na prtljag.

Kada ukucate let Beograd – Basel, obavezno istražite opcije kao što su: Slični letovi (gde su prikazane opcije slične po ceni ili terminu putovanja), ili +/- 3 dana (ova opcija može vam uštedeti novac na karti, a posebno znači putnicima koji nemaju fiksan datum putovanja). Avionske karte Basel – Beograd možete takođe naći i među Prilikama – gde su prikazane cene uglavnom dosta povoljnije od onih koje inače važe u tom periodu godine ili preko datog preovznika. Tu je cena avio karte Beograd - Bazel uglavnom zavisna od promocija i popusta nekog od prevoznika koji saobraćaju na ovoj relaciji.

Na eSky su takođe dostupni i rezervacija smeštaja zajedno sa kartom, kao i rentiranje vozila, a ovim objedinjenim uslugama ne samo što ćete uštedeti vreme koje vam je potrebno da isplanirate sovj put, već ćete ostqavariti i finansijsku uštedu, koja se može kretati i do 30 posto.

Kako najpovoljnije doći do Bazela iz Beograda?

Uz ostale vidove prevoza, putnicima iz Srbije dostupan je avionski prevoz preko različitih avio kompanija, s posebnim akcentom na jeftine letove Bazel – Beograd preko niskotarifnih prevoznika.

No, pošto se sve dodatne usluge osim osnovne cene karte i ručnog prtljaga preko niskotarifnih prevoznika doplaćuju, jeftine avio karte Beograd – Basel nekada ćete naći i na nekoj od promocija redovnih avio prevoznika između ova dva grada, koji su povremeno dostupni u Prilikama na eSky.

Kada tražite povoljne avio karte Basel – Beograd, imajte na umu da je važan i period putovanja. Najbolju cenu karte postižete ukoliko kartu kupite dva meseca pre putovanja, a ona zna znatno da skoči kako se približava željeni datum puta. Takođe, znajte i da tokom velikih praznika, kao što su recimo narodni praznici poput Božića, Usrksa ili Nove godine, cene karata ka vašoj destinaciji mogu znatno da skoče.

Na relaciji Beograd – Bazel trajanje leta je sat i pedeset minuta.

Vaši aerodromi poletanja i sletanja

Euroairport Basel Mulhouse Freiburg (koji je poznat i kao Bazel-Miluz) je aerodrom na koji vode vaši letovi Beograd – Basel sa beogradskog aerodroma Nikola Tesla. Služi kao baza niskotarifnog prevoznika EasyJet, a koristi ga i niskobudžetna kompanija Wizz Air (obe su poznate po konekcijama koje su low cost Beograd - Basel). Zanimljivo za ovaj aerodrom je da se on ne nalazi zapravo na švajcarskoj teritoriji, već na francuskoj, iako je njemu najbliži grad upravo Bazel. Aerodom zajedno vode sve tri države čiju tromeđu krasi: Švajcarska, Francuska i Nemačka.

Aerodrom Basel udaljen je od centra grada samo 4 kilometra, od najbližeg francuskog grada Miluza udaljen je dvadesetak kilometara, a od nemačkog grada Frajburg nešto više od 40 km. Na aerodromu se nalaze sve uobičajene pogodnosti koje su putnicima potrebne tokom putovanja, poput restorana i kafića, apoteka, bakomata. Koristićete možda i usluge menjačnice, budući da se u Švajcarskoj koristi druga valuta u odnosu na Nemačku i Francusku, te imajte na umu da ćete koristiti različite valute u različitim delovima prodavnice, s obzirom na deo aerodroma u koji sleće vaš let Beograd – Basel.

Beogradski aerodrom Nikola Tesla takođe je prilagođen putnicima. Izvestan broj njegovih restorana i barova otvoren je 24 časa dnevno, a tu su takođe i menjačnice, bankomati, trafike, knjižare kako bi se putnicima što više olakšalo putovanje i sam boravak na aerodromu.

Kako da sa aerodroma dođem do grada?

Bilo da započinjete putovanje u Beogradu ili Bazelu, dostupno vam je više prevoznih sredstava da biste došli do aerodroma.

Do aerodroma Nikola Tesla u Beogradu, kada putujete na let Beograd – Basel, možete se dovesti auto-putem ka Beogradu, ali i iskoristiti prednosti minibuseva koji polaze iz većih srpskih gradova. Ukoliko ste orijentisani na gradski prevoz, iz centra Beograda postoji nekoliko opcija s različitih mesta, kao što su recimo centralne tačke u gradu: Trg Slavija (minibus A1, koji je privatni pa malo skuplje staje karta), Zeleni venac (gradski autobus broj 72), ali i Novi Beograd (gradski autobus na liniji 706). Taksi prevoz se može naručiti telefonom ili preko različitih mobilnih aplikacija, a ukoliko slećete na aerodrom u Beogradu, možete rezervisati vozilo na šalteru namenjenom za to (u delu aerodroma Dolasci).

Letovi iz Bazela za Beograd vode do aerodroma Miluz, koji je neposredno blizu centra Bazela. Do aerodroma saobraća gradski prevoz na liniji 50 (sa bazelske železničke stanice), kojim ćete se prevesti za dvadesetak minuta. Ukoliko putujete dalje od Bazela - recimo do francuskih gradova Miluz, Kolmar i Strazbur ili do nemačkog Frajburga - možete koristiti Flixbus autobuse, koji imaju redovne direktne linije između ovih gradova po relativno povoljnim cenama.

Koja je cena avio karte Beograd – Bazel?

Različiti su faktori koje avio kompanije uzimaju u obzir prilikom odabira cene avio karata Beograd – Basel, ali se karta može naći po izuzetno niskim cenama u određenim periodima godine.

Beograd – Basel Wizz Air let na primer može se naći po ceni od samo 9 evra u jednom pravcu. Na to treba dodati cenu prtljaga ukoliko putujete sa većim koferom ili torbom koji prevazilazi veličinu ručnog prtljaga.

Avio karte Beograd – Bazel za direktne letove možete naći u svim periodima godine šest dana u nedelji: ponedeljkom, sredom i petkom preko avio kompanije Wizz Air, dok Easy Jet saobraća utorkom, četvrtkom i subotom. Polasci su u različito vreme.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Beograda za Bazel na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Beograda za Bazel?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Beograda za Bazel, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Beograda za Bazel?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Beograda za Bazel uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima

Beograd Bazel

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Bazelu

Nađite smeštaj u Bazelu