Meni

Pretražite letove za Kasteljon de la Planu

Kasteljon de la Plana

  • Opšte informacije

    Službeni jezik: španski
    Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
    Valuta: Evro (EUR)

  • Košulja od konoplje

    Univerzitet se nalazi u delu grada Ljotha del Kanem, u kojem se nalazi nekadašnja tržnica konopljom iz 17. veka. Na ovom mestu se prodavala odeća napravljena od konoplje.

  • Mir i tišina u bazilici

    Ako želite da se odmorite od gradske vreve i drugih turista, prošetajte se do Bazilike Santa Marija del Ljdeo iz 1366. godine. Nalazi se u drvnom vrtu.

  • Muzej keramike

    Tridesetak minuta autobuskim prevozom od grada nalazi se grad Onda. Svratite u njegov muzej Museo del Azulejo Manono Safon, muzej keramike, u kojem ćete videti šarene ćupove i posude tipične za ovaj region.

Šta videti u Kasteljonu

Njegovi žitelji ga zovu jednostavno – Kasteljon. Ovaj divan grad na mediteranskoj obali može se pohvaliti lepim plažama, dobrim noćnim životom i prelepim starim gradom. Status grada stekao je 1251. godine, ali je naseobina na ovom prostoru postojala i mnogo ranije. Delimično očuvane ruševine tvrđave sve su što je ostalo posle ratova i burnih istorijskih prevrata. Sa stražarskih kula se mogao uočiti neprijatelj koji se približava i kopnom i morom. A to nije bila suvišna predostrožnost pošto su grad mnogo puta napadali i gusari.

Obilazak počnite od trga Plaza Mayor, gde se nalazi većina interesantnih istorijskih zdanja kao što je osmougaoni zvonik EL Fadri iz 16. veka i neogotička Katedrala Svete Marije. Pored nje se već nekoliko vekova nalazi Mercado Central, gradska tržnica, na kojoj se prodaju sočno voće, povrće i sveža morska hrana proizvedena u regijama oko Valensije. Treću stranu trga zauzima graska većnica s početka 18. veka sa fasadom karakterističnom za toskanski stil gradnje.

Peščane plaže s belim peskom nalaze se u četvrti El Grao. Iz centra grada do njih možete stići autobusom. Volite i divlje plaže? Onda idite na Playa Serradal. Delimično je prekrivena travom i na njoj ćete imati osećaj da ste sami iako je to ipak gradska plaža. Najčistija voda uvek je na plažama Gurugu i El Pinar. Ako posećujete ovu drugu, obavezno svratite u planetarijum, koji se nalazi u blizini i u kojem usred bela dana možete gledati zvezde.

Kada ogladnite posle dana provedenog u sunčanju i kupanju, vreme je za mediteransku kuhinju. Nešto skuplji restoran, koji služi izvrsnu morsku hranu, nalazi se na šetalištu Buenavista. U restoranu Mediterraneo dobićete najbolju paelju sa račićima i prženim lignjama. Izuzetna domaća jela možete jesti i u restoranu Luisa u ulici Calle Pintor Picasso. A kada se uželite pice na španski način, svratite u piceriju Il Solito Posto na šetalištu Paseo Buenavista.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Kasteljon de la Planu na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Kasteljon de la Planu?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Kasteljon de la Planu, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Kasteljon de la Planu?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Kasteljon de la Planu uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Kasteljon de la Plani

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Kasteljon de la Plani

Nađite smeštaj u Kasteljon de la Plani