Meni

Pretražite letove za Malme

Prikaži filtere

Malme

Skandinavija na dlanu: Najpovoljnije avio karte za Švedsku i Dansku

Traženje najjeftinije avionske karte za Švedsku ili najjeftinije avionske karte za Dansku ne mora da bude teško kako to na prvi pogled možda izgleda. Dovoljno je pronaći pouzdan izvor podataka o cenama avio karata za ove skandinavske zemlje. Ukoliko vam vreme to dozvoljava, treba blagovremeno početi s praćenjem cena letova za Malme ili Kopenhagen na nekom od sajtova sa pouzdanim pretragama, kakav je eSky. Tako ćete steći utisak o tome kako cene poskupljuju i kada je najpovoljniji period da se avio karte kupe, kao i koliki je odnos cena između ova dva grada koja se nalaze u neposrednoj blizini. Najbolji put da nađete svoj idealan let za Švedsku ili Dansku upravo je da počnete od proveravanja cena kada kao aerodrom sletanja odaberete Malme.

Avio karte za Malme iz Srbije mogu da budu skupe ako letite preko redovnog avio prevoznika jer iz Srbije nema direktnih letova za ovaj švedski grad iako su polasci svakodnevni. U tom slučaju preostaju dve opcije. Jedna je da zbog neposredne blizine ovih gradova, kupite avio karte za Kopenhagen. Druga opcija je da proverite cenu karata niskotarifnih prevoznika koji lete direktno za Malme, dalje u tekstu.

Avio kompanije za Malme

Do švedskog grada Malmea vode brojni avio prevoznici, letovima sa presedanjima u razlitim gradovima Evrope. Najčešća je kod-šer ruta austrijskog avio prevoznika Austrian i švedske kompanije SAS sa dva presedanja, u Minhenu i Stokholmu ili Beču i Stokholmu.

Međutim, zbog dužine leta i prosečne cene koja zna da bude i viša od 500 evra, svakako je bolja opcija potražiti cenu direktnog leta za Kopenhagen koji Air Serbia nudi po ceni od oko 250 evra za povratnu kartu. Ovaj let saobraća svakim danom.

Jeftine avio karte za Malmo u ponudi su avio kompanije Wizz Air iz Beograda i nekih drugih gradova iz regiona. Nakon što uračunate cenu dodatnog prtljaga (koji se doplaćuje po smeru putovanja) i preračunate troškove prevoza sa aerodroma do centra grada (detaljnije je opisan niže u tekstu), možete utvrditi da ste našli svoje jeftine avionske karte za Malmo.

Polasci za Malme iz Srbije i regiona

Na trasi Beograd – Malme saobraćaju direktni letovi loukostera Wizz Air. Jeftine avio karte za Malme preko njega možete kupiti za polaske više puta nedeljno: ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom. Iz Beograda za Malme poleće se u poslepodnevnim satima, dok povratak Malme – Beograd sledi u večernjim časovima.

Jeftini letovi Malme – Beograd nisu jedina opcija za putnike iz Srbije. Jeftine avio karte za Malme preko istog avio prevoznika možete nabaviti i iz obližnjih gradova.

Jeftini letovi Malme - Tuzla saobraćaju četiri puta nedeljno: ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom. Polasci iz Malmea su u večernjim, a let Tuzla – Malme u poslepodnevnim satima.

Da li postoje letovi iz Niša za Malme?

Jeftini letovi Niš – Malme preko loukostera Wizz Air dostupni su do 7. januara 2019. godine, kada se ova linija ukida do daljnjeg.

Od 25. juna 2015. godine u ponudi avio kompanije Wizz Air bili su jeftini letovi za Malme iz Niša. Let na relaciji Niš – Malme trebalo je da bude jedan od prva dva koje će mađarski avio prevoznik imati sa južnog srpskog aerodroma. Igrom slučaja, zapravo je bio prvi let ovog prevoznika sa niškog aerodroma. Avioni su na ovoj trasi saobraćali svakog ponedeljka i petka u prepodnevnim časovima.

Nakon što je krajem prošle zime obustavio letove do Ajndhovena, Wizz Air iz komercijalnih razloga ukida i letove za Malme iz Niša posle tek više od tri i po godine redovnog saobraćaja.

Kada kupiti jeftine avio karte za Malme?

Ranija rezervacija se podrazumeva za Wizz Air letove (bar tri meseca unapred) i tada se jeftine avio karte Beograd – Malme mogu naći po ceni od čak 20 evra po smeru (oko 50 evra za povratnu kartu).

Naravno, u ove troškove treba uračunati dodatni prtljag i usluge koje se dodaju na standardnu, ukoliko vam je neophodno za put. Isto tako, jeftini letovi za Malmo mogu se rezervisati i na nekom od sniženja koje ovaj niskotarifni avio prevoznik organizuje na svakih nekoliko meseci.

Kada tražite jeftine letove za ovaj švedski grad, bilo da putujete u Kopenhagen ili sam Malme, obavezno pretražite i našu pretragu posebnih prilika za gradove popularne među turistima.

Vazdušna luka u Malmeu

Nekadašnji aerodrom Sturup u Malmeu od 2007. godine poznat je jednostavno kao Aerodrom u Malmeu. Nosi IATA kod MMX. Četvrti je po veličini u Švedskoj i godišnje se preko njega preveze više od dva miliona putnika. Njegova i dalje moderna zgrada izgrađena je 1972. godine.

Ova vazdušna luka nalazi se u mestu Svedala, 28 kilometara na istok od Malmea, a zahvaljujući blizini ovih gradova, opslužuje i putnike koji putuju za obližnji Lund u Švedskoj, kao i dansku prestonicu Kopenhagen. Kopenhagen je, naime, preko modernog, nedavno izgrađenog Oresundskog mosta, udaljen samo 55 kilometara od ovog aerodorma. Zanimljivost da je građanima Malmea nešto bliži aerodrom u Kopenhagenu nego aerodrom u Malmeu, mada se oba nalaze relativno blizu.

Četvrta po broju putnika koji slete na aerodrom u Malmeu, Švedska upravo je Srbija, a broj putnika sa beogradskog aerodroma Nikola Tesla je još i u porastu.

Na aerodrom u Malmeu, Švedska sleću uglavnom redovni i niskotarifni avio prevoznici iz severne Evrope, uključujući i dva poznata loukostera, Wizz Air i Ryanair. Sezonskim letovima veoma je dobro povezan sa mediteranskim, letnjim destinacijama, a možete ga koristiti i za presedanje na letove za severnu Švedsku, Norvešku i Finsku. Veliki je broj konekcija i ka švedskom aerodromu Skavsta u Stokholmu.

Prevoz sa aerodroma u Malmeu, Švedska

Do gradova u Švedskoj i obližnje danske prestonice Kopehagen dostupni su različiti vidovi prevoza. Prevoz sa aerodroma do centra Malmea dostupan je kroz mrežu autobusa Flygbussarna koji vode direktno sa aerodroma Malmo. Vožnja do stanice Malmö Södervär traje tridesetak minuta, dok se do Centralne stanice u Malmeu putuje oko 40 minuta. Dalji prevoz po regionu mogući je regionalnim vozovima, koji vode i do gradova u blizini.

Prevoz sa aerodroma u Malmeu do Kopenhagena i Lunda može se organizovati pomenutim Flygbussarna autobusima. Isti autobuski prevoz sa aerodroma u Malmeu do Lunda traje oko 45 minuta. Kada putujete u Kopenhagen, potrebno je stići na Centralnu stanicu u Malmeu, odakle Öresundståg voz 029 na svakih 10 minuta ima polaske ka glavnom gradu Danske. Vožnja njime traje 35 minuta. Druga opcija prevoza do Kopenhagena je autobus do Lunda i potom vožnja vozom sa glavne stanice u tom gradu. Polasci su na 20 minuta, dok vožnja iz Lunda traje 50 minuta.

Budući da mnogo putnika koristi aerodrom Malmo za prevoz do Kopenhagena, postoje i specijalni polaci autobusa Gråhundbus. Oni polaze sa aerodroma 30 minuta nakon svakog sletanja Ryanair leta. Još jedna opcija je do Kopehagena rezervišete autobus prevoznika Wizz Air.

Opcija taksi prevoza dostupna je sa aerodroma u Malmeu, a cena zavisi od trajanja vožnje – do Malmea nepunih 30 minuta, do Lunda takođe oko 30, a do Kopenhagena 45 minuta.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Malme na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Malme?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Malme, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Malme?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Malme uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Malmeu

Popularne avio kompanije za Malme

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Malmeu

Nađite smeštaj u Malmeu