Meni

Pretražite letove za Beograd

Beograd

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: srpski
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Srpski dinar (RSD)

 • Mnogo puta glavni grad

  Zanimljivost je da je Beograd u modernoj istoriji bio glavni grad nekoliko država – najpre Jugoslavije, onda od 2003. Srbije i Crne Gore, a od 2006. godine Republike Srbije.

 • Zelenilo usred grada

  Ako poželite da se odmorite od gradske vreve, zaputite se na brdo Košutnjak, gde vas čeka lepa šuma. Ovo mesto žitelji Beograda nazivaju plućima grada, kao i fabrikom kiseonika. 

 • Keltska tvrđava Kalemegdan

  Tvrđava se nalazi u starom delu grada. Tamo ćete naći pravoslavnu crkvu, grobnice i iskopine iz starih vremena, a zahvaljujući tome što se ovo zdanje nalazi na uzvišici, možete se diviti lepoj panorami Save i Dunava. 

Kako naći jeftine letove iz Beograda?

Pretraga jeftinih letova iz Beograda može da bude veoma jednostavna uz naše savete kako pronaći jeftine avio karte. Da biste mogli da kupite jeftine avio karte iz Beograda, ali i avio karte za Beograd, najbolje je da prvo na internetu pronađete neki od sajtova za pretragu letova. Recimo, letovi iz Beograda i najbolja ponuda avio karata izlistani su prema njihovim cenama na sajtu eSky, koji osim cene, omogućava pretraživanje i po drugim važnim kriterijumima, kao što je vreme putovanja.

Što se prevoznika tiče, jeftini letovi iz Beograda u ponudi su nekoliko niskotarifnih kompanija, kao što su Wizz Air, FlyDubai, Pegasus, Vueling, easyJet, Norwegian, Aegean. Povoljne avio karte za Nemačku nudi WizzAir, koji pokriva i gradove u Švedskoj, a povoljne karte za Dubai naći ćete na sajtu kompanije Fly Dubai. Jeftini letovi za Grčku nalaze se u ponudi kompanije Aegean, a jeftini letovi za Tursku – Pegasus.

Za pretragu ovih, kao i svih drugih avio kompanija, možete koristiti pretragu letova na početnoj strani eSky. Sajt je prilagođen tako da se avionske karte mogu pretraživati na računaru, tabletu i mobilnom telefonu. Još jedna od opcija je da preuzmete besplatnu mobilnu aplikaciju eSky. Ona će vam omogućiti najlakši uvid u to koji su letovi iz Beograda i drugih gradova Srbije najpovoljniji, a sve to sa vašeg mobilnog uređaja.

Kako pronaći avio kartu iz Beograda s popustom?

Jeftine avio karte većina ljudi očekuje da pronađe na sajtu niskotarifnih kompanija. Uz to, tu su i redovne akcije na sajtovima nacionalnih avio prevoznika. Međutim, ovakve cene nisu uvek najpovoljnije. Internet putničke agencije dobijaju popuste na veću količinu rezervacija i prodatih avio karata, tako da nekada svojim putnicima mogu da ponude cenu povoljniju čak i nego kod zvaničnog prevoznika. Popusti na avio karte tako dobijaju novu dimenziju.

Pretraga popusta nije samo puko ukucavanje ove fraze u pretraživač na mobilnom telefonu ili računaru, već se svodi na pretraživanje konkretnih cena koje vam programi za pretragu letova nude. Sajtova je milion, prozori se samo nižu jedan za drugim. Stoga je važna stvar kada upoređujete cene karata iz Beograda preko low-cost prevoznika i cene karata iz Beograda preko nacionalnih prevoznika: obavezno uzmite u obzir da se dodatni prtljag naplaćuje u skladu s politikom avio kompanije. Popusti na avio karte iz Beograda neće vam značiti mnogo ako ćete ih utrošiti na plaćanje svog prtljaga. Na cenu karte utiču takođe i putno osiguranje (koje nije obavezno kupiti preko sajta), ali i kartica kojom obavljate plaćanje.

Ovakve informacije na jednom mestu mogu se naći u pretrazi letova na sajtu eSky, gde su popusti već uračunati u cenu karte, tako da je vaš posao samo da u jednom prozoru pročitate cifre. Ne morate se zamarati pretraživanjem popusta na avio karte – mi smo to obavili za vas!

Aerodrom u Beogradu

Međunarodni aerodrom Nikola Tesla glavni je aerodrom u Beogradu i jedini koji se koristi za letove iz Beograda. Najveći je aerodrom u Srbiji i nosi IATA kod BEG. Sagrađen je 1962. godine u Surčinu, zbog čega je poznat i kao Surčinski aerodrom. Nalazi se 18 kilometara zapadno od centra Beograda i sa njega saobraća više od 30 avio kompanija, koje putnike prevoze na četiri kontinenta i više od 90 destinacija.

Pošto je matični aerodrom srpskog nacionalnog avio prevoznika, sa beogradskog aerodroma možete se prevesti i do svih Air Serbia destinacija – od kojih su popularni let za Njujork, ali i direktni letovi za Evropu. Što se tiče lou-kost prevoznika Wizz Air, kojem je ovaj aerodrom baza, srpski putnici ga često koriste kada su u pitanju letovi za Evropu iz Beograda. Sa beogradskog aerodroma takođe su popularni i sezonski letovi za Barselonu, letovi za Grčku, Kipar, jeftini let za Dubai i drugi. Godine 2017. preko aerodroma se prevezlo više od 5 miliona putnika.

Kako doći sa aerodroma Nikola Tesla do centra Beograda?

Opcije prevoza su brojne. Aerodrom nije daleko od centra grada, pa računajte da do njega možete stići za 30 do 50 minuta, u zavisnosti od prevoznog sredstva. Ukoliko postoji zastoj u saobraćaju, putovanje može da potraje i znatno više od sat vremena.

Autobuska linija gradskog saobraćaja 72 vodi sa aerodroma Nikola Tesla do centra grada, stanice Zeleni venac. Još jedna linija gradskog prevoza vodi na Novi Beograd – autobus 607. Obe linije, prema redu vožnje, saobraćaju u dnevnim časovima na svakih 20–30 minuta. Cena karte je stotinak dinara ako kupite kartu u autobusu, skoro dvostruko skuplja ako je kupite kod vozača. Druga mogućnost je privatni minibus koji saobraća do trga Slavija u centru, sa samo nekoliko usputnih stanica. Minibus vozi na 20 minuta danju i na svaki ceo sat tokom noći. Karta je dostupna kod vozača po ceni od 300 dinara.

Sa aerodroma u Beogradu do centra grada možete se prevesti i taksijem ili iznajmljenim vozilom. Štand na kojem možete naručiti taksi po fiksnoj ceni nalazi se na podzemnom nivou sa dolascima, tik uz izlaz sa aerodroma. Ovakav prevoz je povoljniji nego običan taksi prevoz.

Kada kupiti avio karte?

Nije tajna da avio prevoznici menjaju cene avio karata iz dana u dan. To zavisi od različitih stvari, npr. od toga koliko je popularna destinacija u vreme kada želite da putujete. Što je let iz vašeg grada popularniji – a takav je recimo slučaj kada su u pitanju avio karte iz Beograda za Frankfurt – manje su šanse da cena padne ispod određenog nivoa. Cene karata su niže kada je destinacija manje interesantna.

Datum polaska se takođe računa. Ako želite, primera radi, da kupite avio karte za Beograd u toku novogodišnjih praznika, kao i mnogi drugi turisti – nemojte se iznenaditi cenama koje i nisu baš pristupačne. Razmislite o putovanju van sezone. U slučaju Beograda, to je svakako tokom zime, kada su temperature niže, a posebno su jeftini letovi za Beograd u januaru i februaru kada prođu obe nove godine.

Za najpovoljnije avio karte za Beograd možda nije loša ideja da se prijavite na mejling listu kompanija koje prevoze do srpske prestonice. U slučaju da niste veliki ljubitelj brojnih reklamnih mejlova, bolje je da se prijavite za povremene poruke kod nekog od sajtova za prodaju karata, kao što je eSky. Dobijaćete informacije o letovima, popustima, cene letova i druge infomacije koje bi vam mogle biti od značaja. Postoji i opcija da podesite najveću cenu koju biste platili recimo za let iz Beograda za London i u tom slučaju dobijate mejl tek kada se pojavi karta po ceni koju ste odredili.

Avio kompanije koje prevoze iz Beograda

Pošto je beogradski aerodrom najveći i najprometniji u Srbiji, sa njega prevoze brojne kompanije iz svih delova sveta. Do destinacija u Evropi saobraćaju i nacionalni i niskotarifni prevoznici, svojim sezonskim i čarter letovima.

Među najpopularnijim kompanijama za letove u Evropi su Air Serbia, Etihad Airways, Swiss, Lufthansa, Alitalia, Qatar Airways, Austrian. Low cost letovi iz Beograda u ponudi su kompanija WizzAir, easyJet, Norwegian, Pegasus i FlyDubai. Sezonski letovi za Grčku pokriveni su mrežom prevoznika Ellinair, do Kipra prevozi Wizz Air tokom leta, a letovi za Barselonu Vueling avionima mogući su takođe samo u tom periodu. Letovi za Rusiju pokriveni su dobro destinacijama kompanije Aeroflot. Sa Azijom i Australijom najbolje konekcije imaju Etihad Airways i Fly Dubai.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Beograd na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Beograd?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Beograd, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Beograd?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Beograd uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Beogradu

Popularne avio kompanije za Beograd

 

 

 

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Beogradu

Nađite smeštaj u Beogradu