Meni

Pretražite letove za Čikago

Prikaži filtere

Čikago

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: engleski
  Vremenska zona: UTC-5 (leto), UTC-6 (zima)
  Valuta: Američki dolar (USD)

 • Jasan pogled

  U zabavnom parku Navy Pier vredi posetiti, između ostalog i Panormaski točak, vrteška koja je visoka 60 metara, sa koje možete videti ceo grad. Redovi su tokom vikenda!

 • Šetnja oblacima

  Najbolji pogled u centru grada možete naći gledajući sa Skydesk-a u Willis Tower-u i 360°Čikago u John Hancock Building. Vredi uzeti karte ranije preko Interneta.

 • Lincoln Park

  Zeleno srce grada nalazi se između obale jezera Mičigen i Loop-a. Tamo možete ležati na travi, baviti se sportom i besplatno posetiti zoo vrt.

Onlajn prodaja avio karte za Čikago

Pošto trenutno nije u opticaju Beograd - Čikago direktan let, sigurno ste letove za Čikago tražili preko različitih avio kompanija, a upoređivanje njihovih cena i uslova može da bude veoma zamorno. Kako biste bili sigurni da je vaša karta Beograd – Čikago najjeftinija moguća, koristite internet pretraživače letova, u kojima takođe možete kupiti i kartu uz nisku cenu provizije, često nižu od one u tradicionalnim turističkim agencijama.

Kada kao polazni i dolazni grad ukucate, recimo, Beograd – Čikago, na veb-sajtu eSky dobićete različite opcije prevoza, sortirane prema ceni avio karte za Čikago. Naravno, isto važi i kada tražite avionske karte za bilo koji grad u SAD ili svetu. U pretraživanju postoji i opcija da proverite cenu kada se putovanje pomeri tri dana unapred ili unazad, ili da vidite kakve su cene u prethodnim/narednim mesecima, koji je najpovoljniji avio prevoznik i tako dalje. A uz karte možete rezervisati i smeštaj na odredištu, što znatno štedi na vremenu i čime ostvarujete i finansijsku uštedu do 30%. Sada je dostupna je i rezervacija automobila – a sve to po objedinjenoj ceni.

Mobilna aplikacija eSky (koja se može besplatno preuzeti) takođe pomaže da se rezervišu avionska karta, smeštaj i vozilo kako za manje, tako i za više popularne letove, među kojima su recimo Lufthansa Beograd – Čikago ili konekcija Beograd - Amsterdam – Čikago prevoznika KLM.

Najinteresantniji letovi za Čikago

Direktan let za Čikago iz Beograda nije uspostavljen još uvek, tako da će vaše putovanje uključivati presedanje na nekom od evropskih aerodroma. Najpoznatije kompanije koje lete iz Srbije za Čikago s presedanjem u Evropi su Air Canada, Air Serbia, Swiss Airlines, Air France, Lufthansa, LOT, Turkish Airlines, Qatar, Etihad, Airberlin i Aerflot.

Avio karte za Čikago nekada ispadnu povoljnije kada se ukrsti više ponuda različitih avio kompanija na translatlantskim letovima, od kojih jednu od najzanimljivijih konekcija ima United Airlines, koji se može kombinovati sa evropskim kompanijama kako bi se dobila jeftina avio karta za Čikago. Iako je sa dva presedanja, njegovi letovi mogu biti i po 200 evra jeftiniji u odnosu na druge kombinacije letova koje možete imati sa evropskim prevoznicima.

Da li je moguće naći jeftine avio karte za Čikago?

Cena avio karata za Čikago slična je kad su u pitanju letovi u jednom smeru i povratni, tako da nećete nimalo uštedeti ako karte za oba pravca kupujete pojedinačno. U jednom pravcu kreću se od 650 evra, dok je prosečna cena povratne karte za Čikago oko 950 evra (i oko 750 evra ako kupite karte van sezone). Najjeftiniji je trenutno Air Canada, s tim što obezbeđuje dva presedanja. Air Serbia let za Čikago staje oko 900 evra, a po cenama su mu blizu i Air France i Lufthansa. Kao najpovoljniji mesec za putovanje pokazao se oktobar, kada su letovi za Čikago iz Beograda najjeftiniji.

Takođe, različite kompanije obezbeđuju popuste na pojedine letove, te njihovim kombinovanjem možete ostvariti znatne uštede – proverite na eSky stranici Prilike.

Na koji aerodrom u Čikagu slećem?

Iako se za letove u Čikago koriste tri aerodroma (Chicago O'Hare, Chicago Midway i Chicago-Rockford), za interkontinentalne letove iz Evrope koristi se samo aerodrom Chicago O'Hare.

Ovaj međunarodni aerodrom u Čikagu ima IATA oznaku ORD i nalazi se oko 27 kilometara na severozapad od Čikaga, u saveznoj državi Ilinos. Ovaj aerodrom šesti je na svetu po putničkom prometu, te je 2018. imao oko 80 miliona prevezenih putnika. Podeljen je na četiri terminala, sa kojih se dolazi do osam pisti. Za letove u zemlji koriste se uglavom T1 (delovi B, C), T2 (E, F) i T3 (G, H, K, L), a T5 (M) koristi se uglavnom za sletanja iz inostranstva, te ovde sleće i let Čikago - Beograd.

Ovaj moderni aerodrom ima savremeni sistem za prevoz putnika, nazvan Airport Transit System (ATS), koji će nakon dodatne modernizacije ponovo biti otvoren na jesen 2019. godine. Po otvaranju će povezivati sve terminale sa parking mestima E, H, G i F i stanicom Metra.

Kako doći do Čikaga sa aerodroma?

Aerodrom u Čikagu udaljen je manje od 30 kilometara od centra grada, te se automoblom stiže za oko pola sata, a mogući su i drugi vidovi prevoza – metro za Aalborg i ekspres autobusi.

Pošto letovi iz Čikaga uglavnom vode sa aerodorma Chicago O'Hare, možete koristiti metro do ili sa njega. Tokom čitavog dana na svakih 10–15 minuta polazi plava linija metroa (L) koja vodi do Forest Parka. Vožnja do ove stanice u centru traje oko 45 minuta, a karte se mogu kupiti na automatima na stanici metroa. Do same stanice metroa na aerodromu možete doći sa terminala T1, T2 i T3. Ako ste sleteli na T5, morate prvo doći do Terminala 2 da biste koristili ATS sistem. Do železničkih stnaica Union Station i Ogilvie Transportation Center možete lako stići plavom linijom do metro stanice Clinton.

Sa aerodroma postoji i nekoliko autobuskih linija koje vode do centra, do drugog aerodroma (Chicago Midway) i drugih mesta po gradu. Oni su skuplji od metro prevoza, ali svakako jednostavniji od vožnje taksijem.

Letovi iz Čikaga

Sa aerodroma O'Hare dostupni su razni letovi iz Čikaga, bilo da su u pitanju bliskoistočni i dalekoistočni gradovi, evropske destinacije, a najveći broj destinacija omogućavaju američki avio prevoznici, koji Čikago povezuju praktično sa svim većim gradovima u SAD.

Do letnjih destinacija nadomak Sjedinjenih država saobraćaju brojni latinoamerički prevoznici: letove za Gvadalaharu i Meksiko Siti ima Aeromexico, Avianca prevozi do kolumbijske prestonice, a Avianca Costa Rica za Gvatemalu, Bahamasair vodi u Nasau, a Copa Airlines za Panama Siti. Naravno, direktan let za Čikago sa ovih latinoameričkih destinacija imaju i veliki američki prevoznici, koji vode i do brojnih gradova širom Amerike, među kojima se po broju destinacija do kojih saobraćaju ističu American Airlines, United Express, United Airlines, Delta Air Lines, Delta Connection i Frontier Airlines i Spirit Airlines.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Čikago na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Čikago?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Čikago, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Čikago?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Čikago uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Čikagu

Idi do aerodroma

Popularne avio kompanije za Čikago

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Čikagu

Nađite smeštaj u Čikagu