Meni

Pretražite letove za Napulj

Prikaži filtere

Napulj

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: italijanski
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Prevoz u Napulju

  Najbolji način da se krećete po centru ovog užurbanog grada je da pešačite ili da iznajmite skuter. Javni prevoz je dobar za duža putovanja. Žičara vodi na njegova brda.

 • Sijesta u muzeju

  Nisu samo radnje zatvorene usred bela dana. Sijesta se poštuje i u mnogim turističkim objektima, pa uvek pre odlaska proverite radno vreme da biste mogli da isplanirate posetu njima.

 • Stali u vremenu

  Dok ste u Napulju, apsolutno obavezno posetite Herkulaneum (na 13 km od centra Napulja) i Pompeju (na 25 km). Ovi gradovi iz doba antike su 79. godine odjednom ostali pokriveni vulkanskom prašinom iz obližnjeg Vezuva.

Šta treba obići u Napulju?

U središtu Napuljskog zaliva, u 8. veku pre nove ere, Grci su osnovali grad Partenope, koji je kasnije preimenovan u Neapolis. To je bio jedan od najvažnijih urbanih centara u antičko vreme, kao i u vizantijsko doba. Napulj je je bio jedno od središta italijanske renesanse, ali je pretrpeo veliko razaranje tokom Drugog svetskog rata.

Napulj je primer istorije evropske arhitekture u malom. Najstarija arheološka otkrića datiraju iz antičkog doba – kao što su obližnji Pompeja i Herkulaneum. Najvrednija otkrića iz oba ta grada, koji su nestali u erupciji vulkana, prikupljena su i izložena u Nacionalnom arheološkom muzeju (Museo Archeologico Nazionale). Kada ste u Napulju, treba da posetite katakombe, koje su ljudi davno iskopali i potom ih koristili prvi hrišćani.
 
Među najzanimljivijim srednjovekovnim zdanjima je gotička katedrala sa Kapelom Svetog Januarija i Crkvom Santa Marija del Karmine na kraju ulice Via Mercato. Zvonik crkve visok je 75 metara, zbog čega je uočljiv sa različitih mesta u gradu. Castel Dell’Ovo – čije ime u prevodu s italijanskog znači „dvorac-jaje“ – izdvojen je na malom ostrvu i bio je sedište kraljevih savetnika i državne blagajne.

Palate iz perioda renesanse takođe su vredne obilaska. Bile su uobičajene u to doba i svaka bogata porodica koja je držala do sebe imala je palatu. Upravo zbog te mode sada imamo priliku da se divimo recimo palatama kao što su Palazzo Como i Palazzo Gravina. Ovaj trend nastavio se i u narednim vekovima. Palazzo Salerno ili Palazzo Reale – više puta renovirana kraljevska palata – izgrađene su u periodu baroka, ali su očuvane do dana današnjeg.

Napulj se ne može pohvaliti samo spomenicima već i božanstvenim kulinarskim specijalitetima. Jednostavna jela od lokalnih sastojaka postala su popularna širom sveta. U ovom gradu rođena je pica, a iz njega potiče i ukusna mocarela. U restoranu La Masardona pica se služi kao calzone, koja izgleda kao ogromna valjuška pržena u dubokoj masti. Preporučujemo da probate lokalno vino i grickalice u baru Spuzzule. Za slatkiše treba posetiti Dolce Idea Gennaro Bottone, gde ćete naći najbolje slatkiše i sladolede u gradu.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Napulj na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Napulj?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Napulj, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Napulj?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Napulj uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Napulju

Popularne avio kompanije za Napulj

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Napulju

Nađite smeštaj u Napulju