Meni

Pretražite letove za Veneciju

Prikaži filtere

Venecija

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: italijanski
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Ugođaj na vodi

  Vožnja gondolom nije jeftina (oko 20 € po osobi), ali je iskustvo nezaboravno. Zapamtite da cena nije fiksna i zavisi i od raspoloženja gondolijera.

 • Ko rano rani...

  Više od sedam vekova tržnica Rijalto (Mercati di Rialto) bila je trgovačko središte Venecije. Ako želite sveže povrće, voće ili ribu, svratite rano ujutru, kasnije neće ostati veliki izbor.

 • Karneval zove

  Karneval u Veneciji traje i do 180 dana. Maškare preplavljuju ulice i pozivaju vas da se pridružite proslavi. Videćete i akrobate kako hodaju po žici između Duždove palate i zvonika Bazilike Svetog Marka.

Šta videti u Veneciji

Venecija je jedan od najromantičnijih gradova na svetu. Svake godine nekoliko hiljada parova veri se u ambijentu uskih i šarmantnih ulica ili na gondolama koje plove Velikim kanalom. U čemu je draž ovog mesta?

I samim lutanjem gradom naići ćete na najveće znamenitosti, kao što su Trg Svetog Marka i Bazilika Svetog Marka, koji su u najstarijem delu Venecije. Treba pomenuti i Duždovu palatu (Palazzo Ducale) i toranj sa kojeg se pruža izuzetno lep pogled na grad. Dok se budete šetali uz kanale, videćete Most uzdaha (Ponte dei Sospiri) i imaćete neverovatno lep pogled na Canale Grande.
 
Ako želite da se osećate kao da ste rođeni u Veneciji, provedite dan tako što ćete svratiti u neke od barova, koji se ovde nazivaju bakro. Uđite u neke od njih da probate belini koktel, spric ili gingerino al prosecco (crveni bezalkoholni apertiv), naravno uz lokalne grickalice (kao što su npr. tramecini), morsku hranu ili pastu.

Preporučujemo restorane Osteria N. 1, Osteria del Canson i Osteria Al Pesador. Ako se zaželite slatkog, odlučite se za sladoled. Zar taj italijanski nije najbolji na svetu? Jedite ga na mestima kao što su Alaska on Calle Larga dei Bari, Gelateria il Doge u Dorsoduru ili La Mela Verde na Fondamenta de l'Osmarin Castello.

Kada ste u Veneciji, kao prevoz na vodi koristi se vaporetto. On će vas odvesti na obližnja ostrva Venecijanskog zaliva. Najživopisnija od njih su Murano, Burano i Lido. Prvo se i samo sastoji od sedam malih ostrva povezanih mostovima, baš kao i sama Venecija. Nadaleko je poznato ne samo po divnim raznobojnim fasadama već i po dugoj tradiciji izrade dekorativnog stakla. Burano privlači posetioce šarolikom arhitekturom i svetski poznatom čipkom, a Lido nudi peščane plaže.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Veneciju na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Veneciju?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Veneciju, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Veneciju?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Veneciju uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Veneciji

Popularne avio kompanije za Veneciju

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Veneciji

Nađite smeštaj u Veneciji