Meni

Pretražite letove za Milano

Prikaži filtere

Milano

Gde pronaći najjeftinije letove za Milano?

Prilikom planiranja jeftinih letova za Milano, putnicima veliku podršku pružaju onlajn resursi kao što su internet putničke agencije koje obezbeđuju detaljan pregled cena karata. Na njima možete naći veoma jeftine avionske karte Milano – Beograd.

Jedna od ovakvih agencija je eSky, u čijoj su ponudi jeftini letovi za Milano iz Beograda preko različitih kompanija, redovnih i niskotarifnih. Da biste postigli što manju cenu karte, pretraživanje letova i cena avio karata započnite čim se odlučite na putovanje. Uzmite u obzir sve usluge koje su uključene u cenu kako biste mogli da donesete pravu odluku šta je najisplativije.

U ponudi su dostupni i jeftini letovi iz Niša za Milano. Niskotarifni prevoznik Ryanair prevozi direktno do prestonice serverne Italije. Ako putujete na kraći period i sa sobom nosite ručni prtljag, cena povratne karte može da bude znatno ispod stotinak evra.

Direktni letovi Beograd – Milano

Najbrži način da dođete do centra italijanskog Severa svakako je direktan let, a iz Beograda ga obavljaju kompanija Air Serbia i italijanski prevoznik AlitaliaDirektan let za Milano traje nešto manje od dva sata, a cena avio karte zavisi od datuma kada putujete, avio prevoznika kojeg ste odabrali, kao i broja preostalih sedišta na letu. Polazak možete rezervisati za bilo koji dan u nedelji.

Avio karte Milano – Beograd možete pretražiti na sajtu eSky, gde će biti pregledno predstavljene sve avio kompanije koje do ovog grada prevoze direktno ili preko neke od evropskih prestonica. Low cost letovi za Milano dostupni su takođe iz gradova u Srbiji i regionu. Do Milana iz Niša i Sofije saobraćaju Ryanairovi direktni letovi, dok Wizz Air omogućava letove iz Budimpešte i Temišvara. Uzevši u obzir da ovi gradovi nisu mnogo udaljeni minibus prevozom od gradova u Srbiji, putovanje može biti kraće nego ako do Italije letite sa presedanjem.

Kada kupiti karte za Milano?

Pretraga letova prema periodu letenja pokazuje da je avio karte za Milano najbolje kupiti oko dva i po meseca pred put. Cene se stalno menjaju, pogotovo zato što je ovaj grad u Lombardiji aktuelna destinacija tokom svakog godišnjeg doba.

Iako je uvek posećen, u periodima održavanja važnih sajmova, kao i u vreme novogodišnjih i drugih praznika cene letova za Milano budu znatno više. Često se u roku od jednog dana mogu promeniti i za 50 evra! Stoga, bez obzira da li let planirate preko nekog od lou-kost prevoznika ili redovne avio kompanije, treba da rezervišete avionske karte za Milano na vreme.

Ako imate dovoljno vremena da planirate putovanje, jeftine avionske karte za Milano iz Beograda možete kupiti na nekoj od akcija. Pretplatite se na biltene avio prevoznika koji saobraćaju na toj trasi. A ako vam je to preveliko opterećenje, pratite tok promene cena na nekom od pouzdanih sajtova za putnike, kakav je eSky. Obezbeđen vam je mesečni pregled u kojem možete pratiti koji su periodi jeftiniji od drugih, povremeni popusti na karte do svetskih prestonica ili manje aktuelnih destinacija, a možete uporediti i različite opcije u odnosu na cenu, aerodrom sletanja, datum polaska, avio kompaniju i druge parametre.

Najjeftiniji letovi za Milano

Iako to ne deluje logično na prvi pogled, jeftini letovi za Milano iz Srbije su u ponudi i drugih avio prevoznika osim onih lou-kost. Povratnu kartu za Milano možete kupiti i za manje od sto evra, ali morate strpljivo pratiti cene i redovno proveravati akcije na avio karte.

Iz gradova regiona u Milano lete dva najpopularnija jeftina avio prevoznika, te vas u blizinu ovog grada mogu odvesti Ryanair i Wizz Air. I to nije sve – jeftine avionske karte za Milano možete naći i na popustu srpskog avio prevoznika Air Serbia. Pre puta, naravno, treba uporediti cene karata za Milano sa uključenim troškovima prtljaga, budući da on predstavlja dodatni trošak u većini slučajeva. Isto tako, ako se cene avio karata za Milano ne razlikuju kod redovnog avio prevoznika, razmislite o tome da uzmete kartu uz koju vam je uključen obrok ili neka druga usluga.

Međutim, ako vas zanimaju isključivo najjeftiniji letovi za Milano, posetite eSky pretragu u odeljku sa posebnim cenama. I imajte na umu da su karte po ovim cenama u ograničenim količinama i brzo se rasprodaju. Reagujte na vreme. I znajte da se uvek isplati ako ih rezervišete unapred.

Aerodromi za let do Milana

Najveći međunarodni aerodrom u severnoj Italiji i široj zoni Milana zove se Malpensa. Udaljen je 49 kilometara od centra grada. Godine 2017. preko njega se prevezlo više od 22 miliona putnika, zbog čega je među najprometnijim aerodromima u Evropi i drugi po prometu u čitavoj Italiji.

Do 2008. godine aerodrom Milano Malpensa je bio sedište italijanske nacionalne kompanije Alitalia. Sada je čvorište nekoliko drugih avio kompanija i fokusni aerodrom za easyJet, Ryanair, Neos i još neke lou-kost prevoznike. Sastoji se od dva terminala, a prvi terminal podeljen je još na tri dela, te vodite računa o tome kada presedate na ovom aerodromu.

Aerodrom Milano Bergamo poznat je i kao Orio al Serio, ili Karavađo. Nosi oznaku BGY. Ovaj međunarodni aerodrom nalazi se samo 2 kilometra od grada Bergamo. Takođe je oko 45 kilometara na severoistok od Milana, pa se koristi i za letove za ovaj italijanski grad, kao i obližnje Torino, Brešu, Parmu i Veronu.

Kako da dođem sa aerodroma do Milana?

Ako ste sleteli na aerodrom Malpensa, postoji nekoliko varijanti za prevoz do centra grada. Do tamo vode taksi prevoz, direktan voz, ali i nekoliko autobuskih linija. Cene prevoza su različite.

Ekspres železničke linije putnike prevoze do centra Milana – do glavne i do železničke stanice Kadorna. Polasci su na svakih pola sata u oba pravca. Vožnja traje oko sat vremena, a konekcije su moguće i dalje, ka drugim gradovima Italije. Od marta 2018. autobuski prevoz sa aerodroma Malpensa do gradova u blizini, a naravno i do glavne autobuske stanice u Milanu, obezbeđuje BusItalia Fast. Prevoz takođe traje sat vremena do grada.

sa aerodroma u Bergamu postoje različite opcije. Autobusi sa njega redovno voze do aerodroma Malpensa, centra Milana, kao i Milanskog sajma. Voz ATB prevozi putnike do obližnje stanice u Bergamu, odakle postoje česti polasci za Milano. Budući da je ovaj aerodrom čak i bliži gradu od glavnog, na prevoz će vam otići približno onoliko vremena kao i da ste sleteli na Malpensu.

Popularni avio prevoznici koji lete za Milano

Aerodromi u blizini Milana, Malpensa i Bergamo, među najstarijima su u Italiji i Evropi uopšte. Do njih vode letovi različitih avio prevoznika. Neki od njih su niskotarifni i oni su prevashodno koncentrisani na aerodrom u Bergamu.

Ryanair nudi jeftine letove iz Niša za Milano (za aerodrom Bergamo) kao i letove iz Budimpešte. Wizzair na isti aerodrom leti iz obližnjeg Temišvara i Sofije.

Letovi za Milano Malpensa aerodrom su u ponudi prevoznika Wizzair – let iz Budimpešte, Podgorice, Skoplja. Novi let iz Beča za Milano u planu je od 22. februara 2019. godine. Sa Milano Malpensom su dobro povezane i redovne avio kompanije, kao što je Air Serbia, a dosta konekcija ima i niskotarifni easyJet.

Iz Milana postoji mnoštvo opcija za letove ka drugim kontinentima, koje omogućavaju velike kompanije kao što su Turkish Airlines, Qatar Airways, Etihad Airways ili LOT.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Milano na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Milano?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Milano, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Milano?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Milano uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Milanu

Popularne avio kompanije za Milano

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Milanu

Nađite smeštaj u Milanu