Meni

Pretražite letove za Rim

Prikaži filtere

Rim

Online kupovina avio karata za Rim

Bilo da želite da obiđete fascinantnu italijansku prestonicu (pa vas zanima let za Rim iz Beograda) ili da iz nje dalje letite, na primer organizujete let Rim – Majami ili let Rim – Njujork, sigurno ste se susreli s mnoštvom opcija koje su vam preko različitih avio prevoznika dostupne. Kada tražite jeftine avionske karte za Rim, sigurno će vam značiti da na jednom mestu možete da pregledate sve te mogućnosti koje se nude i od njih odaberete onu koja vam najviše odgovara.

Pretraživač eSky dozvoljava vam da, bilo sa svog računara ili sa mobilnog telefona (iz besplatne aplikacije), pregledate sve opcije koje se nude preko više od stotinu avio prevoznika, a preko njega je naravno moguća i online kupovina avio karata, bilo da je u pitanju Rim ili neki drugi grad u Evropi ili svetu.

Naravno, sve opcije avio karte za Rim low cost takođe će biti izlistane i pregledno prikazane u odnosu na prevoznika, termin putovanja, uz sve varijacije cene ako se pomeri putovanje, ali i prikaz cena dodatnih usluga (pošto niskobudžetnici prtljag često naplaćuju dodatno, po svakom smeru putovanja). Karte možete rezervisati zajedno sa hotelskim i hostelskim smeštajem, i to ako kliknete ovde.

Jeftini letovi za Rim – kako ih pronaći?

Pretraživanje letova na nekom od pouzdanih sajtova za online kupovinu karata, kakav je eSky, prikazaće vam koji je jeftin let do Rima dostupan u kojem periodu putovanja.

Tako vaš jeftini let za Rim možete potražiti u odnosu na avio prevoznika kojeg preferirate, ili period u godini kada želite da putujete, a biće vam dostupne i cene ukoliko putovanje pomerite nekoliko dana ranije ili kasnije, kao i, recimo, pregled mesečnog kretanja cena avio karte za Rim iz Beograda.

Naravno, na sajtu eSky dostupne su avionske karte i sa aerodroma u bližem ili daljem susedstvu, pa se  mogu kupiti i recimo avio karte za Rim iz Podgorice. Iz ovog grad postoje direktni letovi za italijansku prestonicu.

Najpovoljnije avio karte za Rim

Avio karta za Rim može se naći po povoljnim cenama u različitim periodima godine, ali imajte na umu da će biti skuplja kako se bliži datum planiranog putovanja, a skok cene može se desiti i zbog toga što se planirano putovanje poklapa sa nekim od praznika, kada se više putuje.

Bez obzira na ovo, jeftine avio karte do Rima možete kupiti na nekoj od promocija, popusta i akcija preko avio kompanija koje saobraćaju iz vama najbližeg grada. Air Serbia i Lufthansa, recimo, imaju nekoliko puta godišnje akcije različitog tipa, kada je kartu moguće kupiti po zaista pristojnim cenama.

Da biste bili u toku sa promocijama avio karata za Rim, pretplatite se na eSky bilten ili jednostavno pratite koji su gradovi na promociji preko koje avio kompanije u sekciji sajta Prilike, koja je dostupna klikom na ovaj link. U određenim periodima godine tu se mogu naći i jeftine povratne avio karte za Rim.

Svi rimski aerodromi

U Rimu su trenutno u funkciji tri aerodroma, ali se dva veća koriste primarno za putnički saobraćaj: Fiumicino i Ciampino, dok manji aerodrom Urbe služi za lokalne letove. Kada želite da organizujete prevoz od aerodroma u Rimu do centra, obavezno pogledajte IATA aerodromsku oznaku od tri slova, koja pokazuje na koji tačno aerodrom u Rimu slećete.

Aerodrom u Rimu Fiumicino nosi zvanični naziv Leonardo da Vinči i IATA oznaku FCO. Baza je avionskih prevoznika Alitalia, Alitalia CityLiner i španskog Vuelinga. Na ovom aerodromu u Rimu saobraćaju brojne avio kompanije i godišnje se preko njega preveze više od 40 miliona putnika, što ga čini najprometnijim u Italiji i jednim od najprometnijih u Evropi. Na njega sleće direktan let Rim – Beograd avionskih prevoznika Air Serbia i Alitalia, kao i Alitalijin direktni let iz Podgorice.

Drugi veliki aerodrom (sa šifrom CIA) zove se Ciampino (Ćampino, odnosno G. B. Pastine) i važan je za niskotarifne prevoznike. Jedan od njih, Ryanair, ima i bazu na ovom aerodromu. Nije daleko od grada, udaljen je samo 12 kilometara od centra i nalazi se u okviru kruga auto-puteva koji okružuje Rim (na ital. Grande Raccordo Anulare ili GRA). Avio karte za Rim low cost dovode vas na ovaj aerodrom.

Kako sa aerodroma u Rimu do centra grada?

Različit prevoz sa aerodroma u Rimu do centra dostupan je putnicima: taksi prevoz, rent-a-car, autobus, brzi voz – u zavisnosti od aerodroma na koji se sleće.

Sa aerodroma Fiumicino, uz brojne autobuske prevoznike kao što je Terravision, do centra grada vode i Leonardo Express brzi vozovi, kojima ste u gradu za oko pola sata. Kao i autobusi, krajnja stanica je stanica Termini u Rimu (s tim što postoji i brzi voz koji prolazi kroz Trastevere i Ostiense). Imajte na umu da ovaj voz funkcioniše samo tokom dana i da je nekada gužva jer je ovaj vid prevoza sa aerodroma veoma popularan.

Cena taksi prevoza sa ovog aerodroma je fiksna i do centra grada iznosi, ako odaberete zvanični rimski beli taksi, oko 50 evra. Dostupni su i Welcome Pickups privatni transferi (po ceni nešto višoj od taksi-prevoza), a možete koristiti i Uber.

Ciampino: prevoz sa aerodroma u Rimu do centra: Kada je taksi prevoz u pitanju, cena bi trebalo da iznosi fiksno 30 evra do centra grada, međutim, taksiji sa aerodroma Ciampino nekad odbijaju da voze po toj ceni, ali je po sličnim cenama dostupan privatni transfer. Još neke od opcija ako želite maksimalnu udobnost su KiwiTaxi ili Uber. Budući da ovaj aerodrom nije daleko od grada, međutim, možete koristiti i autobuski prevoz. Privatni autobusi kreću sa terminala na svakih pola sata do centra, a postoji i gradski autobus 720 do Laurentine u Rimu, odakle možete uzeti metro B liniju do samog centra. Ako želite da se prevezete do ovog aerodroma, imajte na umu da voz sa stanice Ciampino vodi samo do tog grada, ne i do aerodromske zgrade.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Rim na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Rim?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Rim, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Rim?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Rim uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Rimu

Popularne avio kompanije za Rim

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Rimu

Nađite smeštaj u Rimu