Meni

Pretražite letove za Hamburg

Prikaži filtere

Hamburg

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: nemački
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Zeleni grad Hamburg

  Godine 2011. Hamburg je dobio titulu evropske zelene prestonice. U proteklih nekoliko godina grad je načinio veliki napor u cilju zaštite sredine, smanjenja emisije CO2 i obezbeđivanja čistijeg vazduha i vode za svoje stanovnike.

 • Minijaturna zemlja čuda

  Najveća svetska izložba minijaturne železnice ujedno je i jedna od najvećih gradskih atrakcija. Miniatur Wunderland Hamburg nalazi se u ulici Kehrwieder 2–4. Cena ulaznice je 12 €, za decu 6 €.

 • Muzički grad

  Posle Njujorka i Londona, Hamburg je treća po redu muzička metropola u svetu. Grad je dom više od 50 muzeja i više od 300 pozorišnih scena, a Filharmonija je nedavno dobila novu spektakularnu zgradu na reci Elbi.

Šta videti u Hamburgu

Tipični nemački grad – dostojanstven i ponosan, sa mnoštvom zelenila. Ali noću, posebno u nekim četvrtima, možete videti i neku njegovu malo drugačiju stranu. Otkrijte Hamburg u u svim njegovim bojama.

Hamburg je jedan od najlepših gradova u Nemačkoj. Smešten je na severu zemlje i nalikuje nekima od skandinavskih gradova. Bićete zadivljeni njegovim divnim privatnim vilama, širokim avenijama i velikim gradskim parkovima. Prvi stanovnici naselili su današnji Hambrug oko 4. veka pre nove ere. Što se populacije tiče, sada je ovaj grad drugi po broju stanovnika u zemlji, a ujedno je i najveća luka u Nemačkoj.

Grad Hamburg je bogat prirodom i zelenilom. Park Planten un Blomen jedna je od najvećih atrakcija u gradu. U njemu se nalazi botanička bašta sa kućicom za palme, kao i najveći japanski vrt u Evropi. Tokom letnjih večeri u njemu možete uživati u lajt-šouovima na vodi uz klasičnu muziku.

Nedaleko od grada nalazi se popularni Heide Park, najveći zabavni park u severnoj Nemačkoj. Prostire se na oko 80 hektara i ima više od 50 atrakcija, koje su podeljene u nekoliko tema, međa kojima su Zaliv gusara, Transilvanija i Divlji zapad.

Tipična nemačka hrana koja se jede na ulici je kobasica sa karijem (Currywurst), a najbolja mesta za taj tip hrane su Curry Queen Deli u Zippelhaus br. 2 ili Kiez Curry u Querstraße br. 2. Ako vas zanimaju jela iz drugih krajeva sveta, posetite Kailua Poké. Tamo možete naručiti čuvenu havajsku činiju sa svežim komadima pribe, piletinom i različitim presnim povrćem. Ne možete da zamislite život bez pice? Onda je za vas Überquell, i to ne samo zbog najbolje pice u gradu već i zato što možete gledati proces vrenja piva dok vam ga toče.

Grad će vas iznenaditi svojim različitim licima – od Reperbana (jednog od najpoznatijih kvartova za noćni život u Evropi), kroz užurbani centar, do četvri Blankeneze, u kojoj su ekskluzivne vile. Svaki deo Hamburga izgleda drugačije, ali oni čine harmoničnu celinu – veoma živopisno i izuzetno mesto koje jednostavno morate posetiti!

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Hamburg na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Hamburg?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Hamburg, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Hamburg?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Hamburg uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Hamburgu

Popularne avio kompanije za Hamburg

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Hamburgu

Nađite smeštaj u Hamburgu