Meni

Pretražite letove za Karlsrue

Prikaži filtere

Karlsrue

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: nemački
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Grad u obliku lepeze

  Grad Karlsrue njegovi stanovnici nazivaju lepezom – Fächerstadt. Taj naziv je nastao zbog pravilnog polukružnog oblika ulica, koje se šire od palate markiza od Baden-Durlaha Karla III Vilhelma.

 • Karlov odmor

  Grad je osnovao markiz od Baden-Durlaha Karl III Vilijam i trebalo je da bude njegova rezidencija u koju bi se povlačio od svakodnevice. Odatle potiče i samo ime grada, koje bukvalno znači Karlov odmor.

 • Prilaz gradu

  Najbliži aerodrom je onaj u Badenu (Baden Airpark), na 40 kilometara od grada. Radnim danima se do njega iz centra Karlsruea može stići autobusom, ali treba imati na umu da on ne radi vikendom.

Avio karte za Karlsruhe po povoljnim cenama

Karlsruhe je poznati univerzitetski grad u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemeberg. Najveći je grad u ovoj oblasti i ima oko tri stotine hiljada stanovnika. Turisti iz Srbije kupuju avio karte za Karlsruhe između ostalog zbog njegovog dobrog geografskog položaja. Ovaj grad nalazi se u Rajnskoj oblasti, a u njegovoj neposrednoj blizini je prelepa priroda Švarcvalda. Bonus je i to što se veoma blizu ovoga grada nalazi čuveno mondensko odmaralište Baden-Baden. Poseta njegovim termalnim izvorima, u kojima su se kupali Dostojevski, Turgenjev i Brams, ali i mladom i modernom Karlsruheu, koji je tehnološki i intelektualni centar, pravi je izbor za jedno relaksirajuće vikend putovanje, a takođe i za duži ostanak.

Iz različitih gradova u Srbiji i sa obližnjih aerodroma u susednim zemljama postoje različite opcije za let za Karlsruhe. Njihov pregled najlakši je na jednom od pouzdanih sajtova specijalizovanih za pretragu letova i pronalaženje najpovoljnijih cena, kakav je eSky. Odaberite na glavnoj stranici aerodrom ili grad polaska i željeni datum putovanja, a ostalo prepustite nama. Naš pretraživač avio karte za Karlsruhe sortira prema ceni, pa će tako najniža cena leta za Karlsruhe biti najuočljivija.

Avio prevoznike takođe možete birati prema svojim preferencijama, a za svakog će biti jasno prikazano šta usluga preko njega uključuje. Ovo je posebno važno kako biste imali pregled dodatnih troškova za prtljag ili neke druge usluge, posebno kad je u pitanju let za Karlsruhe preko niskobudžetnih avio prevoznika.

Jeftini letovi za Karlsruhe

Kada tražite avio karte za Karlsruhe, imajte na umu da pretragu možete da obavite sa svog računara, ali i u pokretu, sa svog mobilnog telefona. U ovom drugom slučaju, potrebno je da preuzmete besplatnu mobilnu aplikaciju eSky i pretraživanje evropskog (i svetskog) neba može da počne.

Letovi za evropske destinacije, između ostalih jeftini letovi za Karlruhe iz regiona Srbije i okolnih zemalja, dostupni su preko više avio prevoznika i sa više aerodroma. Kad su u pitanju avio karte za Karlsruhe, najjeftinije među njima verovatno će biti za letove koje nudi niskobudžetni avio prevoznik Wizz Air zbog toga što ova kompanija ima direktan let Beograd – Karlsruhe. Direktan let iz našeg regiona postoji sa aerodroma u Beogradu i Tuzli. Let Tuzla-Karlsruhe saobraća ponedeljkom i petkom u 10.45, a povratak Karlsruhe-Tuzla je u 13.05. Let traje oko 110 minuta. Imajte na umu da iz ovog grada letovi saobraćaju u toku letnje sezone, kada vlada veće interesovanje za Baden-Baden.

Avio karte Niš-Baden Baden nisu dostupne preko ovog prevoznika jer ne postoji direktan let između ova dva grada, ali je za putnike iz Srbije koji žele da posete Karlsruhe ili obližnji Baden-Baden najpraktičniji i najisplativiji let iz Beograda.

Let Beograd-Karlsruhe

Na ovoj relaciji postoji direktan let, i tokom zimske i tokom letnje sezone, koji organizuje mađarski niskobudžetni prevoznik Wizz Air. Avio karte Baden Baden-Beograd mogu se naći na našem sajtu po ceni od 30 evra u jednom pravcu, osnosno 60 evra za povratnu kartu.

U cenu ove jeftine avio karte Baden Baden-Beograd uključeni su samo aerodromske takse i ručni prtljag. Dodatni prtljag doplaćuje se posebno za svaki smer leta, a doplata iznosi od 25 evra po torbi i po pravcu. Dodatne usluge u odnosu na osnovne takođe se doplaćuju. Let Beograd-Karlsruhe saobraća četvrtom i nedeljom u 18.25 h, dok je povratak istim danima u 20.55 sati. Let traje oko dva sata.

Uz redovnu cenu koju nudi pomenuta avio kompanija, na našem sajtu postoji specijalni odeljak u kojem su prikazane veoma povoljne avio karte za različite gradove u Evropi. Tu se često mogu naći i veoma jeftine avio karte Beograd-Baden Baden, ali imajte na umu da se ove karte brzo rasprodaju pošto važe samo za određeni broj karata. Posetite Prilike odmah i nađite neki povoljan let po svojoj meri.

Aerodrom Karlsruhe

Aerodrom Karlsruhe (poznat još i kao aerodrom Baden Baden) međunarodni je aerodrom koji se nalazi u drugom po veličini gradu u Baden-Virtembergu, ali uz Karlsruhe opslužuje i obližnje mondensko letovalište Baden-Baden.

Aerodrom Karlsruhe Baden-Baden nosi šifru FKB i 18. je po veličini u Nemačkoj. Deo je biznis parka pod nazivom Baden Airpark, a nalazi se u mestu Rajnminster, 40 kilometara na jug od grada Karlsruhe, odnosno 12 kilometara zapadno od Baden-Badena. Baden Baden aerodrom se nalazi u blizini grada Hagenau (25 kilometara na istok od njega), ali i francuskog grada i evropskog centra Strazbura, od kojeg je udaljen takođe oko 25 kilometara.

Ukoliko ste kupili jeftine avio karte za Baden-Baden, sletećete upravo na ovaj aerodom. Aerodrom Baden Baden dolasci uključuju uglavnom niskobudžetne avio prevoznike, kao što su Ryanair, Wizz Air, Pobeda i Eurowings, ali preko njega leti i Turkish Airlines (sezonski letovi za Istanbul, na aerodrom Ataturk). Ryanair je ovaj aerodrom izabrao kao svoj fokus aerodrom.

Kako doći do Baden Badena i obližnjih gradova sa aerodroma Karlsruhe?

Kada ste kupili svoje avio karte za Karlsruhe, znajte da je najpre potrebno prevesti se sa aerodroma do gradske železničke stanice, odakle je moguć prevoz za Baden-Baden, Hajdelberg i druge gradove u regionu.

Prevoz sa aerodroma do grada Karlsruhe je moguć taksijem, ali i autobusom i kombinacijom autobusa i voza. Taksi prevoz je najkraći – vožnja traje jedva pola sata – ali je ovaj vid prevoza najskuplji. Sa aerodroma (Flughafen Karlsruhe) dostupni su i TVV i Deutsche Bahn vozovi, a možete ih kombinovati sa autobusima i linijama otvorenog metroa (S-Bahn). Tako možete organizovati polaske u toku celog dana i kasnijim večernjim satima, a prevoz će vas koštati manje od 10 evra u jednom pravcu.

Najbrži izbor su autobusi X34 i 234, koji vode do stanice Raštat (Rastatt Bahnhof) na svakih sat vremena. Vožnja traje oko 25 minuta, a sa stanice Raštat 15-minutna vožnja vodi do glavne železničke stanice u Karlsrueu (RE ili IC vozovima). Sa železničke stanice Karlsruhe (Karlsruhe Bahnhof) moguće su dalje konekcije ka svim većim gradovima u Nemačkoj. Baden Baden je recimo udaljen 15 minuta vožnje, Frajburg i Frankfurt jedan sat.

Prevoz do Baden-Badena: Na svakih sat vremena autobus 285 polazi za BadenBaden Bahnhof (železničku stanicu Baden Baden) i vožnja njime traje oko pola sata. Od železničke stanice treba uhvatiti autobus 201, koji polazi na svakih minuta do centra. Vožnja sa aerodroma ukupno traje oko 50 minuta ovim putem. Taksi sa aerodroma je druga opcija – vožnja traje oko 25 minuta.

Prevoz za Hajdelberg sa aerodroma Baden Baden: Flixbus daje najpovoljniju i najkraću opciju prevoza svojim direktnim autobusima za Frankfurt, koji staju u Hajdelbergu. Putovanje do ovog grada traje oko sat i po vremena. Postoje i direktni autobusi sa aerodroma, kao što je onaj privatnog prevoznika Holger Tours.

Kada kupiti avio karte za Karlsruhe?

Što pre. Avio karte za Karlsruhe, što važi i za karte za druge gradove, što su jeftinije, to se brže rasprodaju.

Nemojte stoga gubiti vreme kada ste osmislili period putovanja, te karte rezervišire što ranije. Ne zaboravite da avio prevoznici drastično menjaju cene što se više bliži period putovanja, pa je dobro ako sebi ostavite dovoljno vremena da rezervišete karte po povoljnijoj ceni. Iako avio prevoznici nikada ne otkrivaju po kojim kriterijumima tačno određuju cene avionskih karata, dobro je poznato da tokom sezone cena karte naglo skoči. Isto važi za termine kada su na željenoj destinaciji posećeni događaji kao što su veliki festivali, veći crkveni ili državni praznici.

Najoptimalniji period za kupovinu karte, pokazala su istraživanja tržišta, jeste bar dva meseca pred putovanje, a svakako nije loše proveriti cenu karte i znatno pre tog perioda.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Karlsrue na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Karlsrue?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Karlsrue, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Karlsrue?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Karlsrue uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Karlsrueu

Popularne avio kompanije za Karlsrue

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Karlsrueu

Nađite smeštaj u Karlsrueu