Meni

Pretražite letove za Frankfurt na Majni

Prikaži filtere

Frankfurt na Majni

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: nemački
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Dopunite čašu!

  Svake godine u avgustu grad slavi Apfelweinfestival – festival jabukovog vina, koji traje nedelju dana. Možete pijuckati do mile volje na trgu Roßmarkt (11–23 h radnim danom, 11–24 h vikendom).

 • Volite avanturu?

  Nedaleko od Majnhetna, u blizini ulica Kaiserstraße i Taunusstraße, nalazi se četvrt crvenih fenjera. To je erotsko središte grada, koje mami posetioce svojim legalnim bordelima. Ipak, ne preporučujemo svima...

 • Za ljubavnike

  Hteli biste da impresionirate partnera? Odvedite ga/je na Eiserner Steg – železni most na kojem je pristup automobilima zabranjen – gde možete okačiti katanac sa svojim imenima. Jeste li spremni za poljubac?

Najpovoljniji letovi za Frankfurt na Majni

Mnogo je razloga da vidite Frankfurt: možda imate posla u najvećem nemačkom finansijskom centru, možda želite da posetite neki od brojnih sajmova koji se u njemu organizuju ili da kao turisti obiđete njegovo zanimljivo gradsko jezgro. Međutim, najpovoljniji letovi za Frankfurt mnogima su bitni iz jednog neverovatnog razloga. Zahvaljujući tome što ima najviše konekcija ka drugim gradovima, brojni putnici zapravo samo traže jeftine avio karte za Frankfurt kako bi organizovali putovanje u neki drugi evropski ili grad na drugom kontinentu.

Jeftini letovi za Frankfurt su zato u ponudi brojnih avio prevoznika, od kojih se svi utrkuju ko će da ponudi povoljniji aranžman. Da biste napravili najbolji pregled svih avio prevoznika koji imaju let iz Srbije za Frankfurt, otvorite eSky pretraživač. U njemu su po cenama (ali i drugim kriterijumima) navedene sve ponude, pa lako možete videti koji su najpovoljniji letovi za Frankfurt (bilo direktni ili s presedanjem). Takođe je lako birati datum koji vam odgovara, ali takođe i period posete možete podesiti u odnosu na cenu.

Najpovoljniji letovi za Frankfurt mogu se pretraživati i u eSky mobilnoj aplikaciji, specijalno pravljenoj za one koji ne žele da gube vreme i koji bi da u pokretu rezervišu povoljnu ponudu, recimo za jeftine avio karte iz Frankfurta za Beograd.

Beograd – Frankfurt letovi

Više prevoznika organizuje let za Frankfurt. Direktan let Beograd – Frankfurt može se rezervisati preko avio kompanija Lufthansa i Air Serbia. Traje između 105 i 125 minuta i verovatno je najisplativija opcija ukoliko u Frankfurtu presedate u sklopu putovanja na neku drugu destinaciju. Zapravo, ovaj direktan let je jedan od najčešće traženih sa aerodroma Nikola Tesla (a osim leta sa ovog aerodroma, postoje let za Frankfurt iz Tuzle, Zagreba, Podgorice i još nekih gradova u regionu).

Direktni letovi za aerodrom u Frankfurtu, red letenja: Lufthansa poleće sa beogradskog aerodorma svakim danom u dva termina: 11.15 i 22.05 h. Trenutno, let za Frankfurt preko kompanije Air Serbia poleće u 17.35 h iz Beograda. Aerodrom u Frankfurtu odlasci: Air Serbia u 20.25 h, Lufthansa u 11.05 h.

Još neke od kompanija nude jeftine avio karte za Frankfurt, za svoje letove sa presedanjem, između ostalih Austrian Airlines (sa kraćim ili dužim presedanjem u Beču), LOT (kraće presedanje u Varšavi), SWISS (takođe sa kraćim presedanjem, i to u Cirihu).

Cene avio karata za Frankfurt

Upoređivanje cena za jeftine avionske karte za Frankfurt je lako preko eSky pretrage letova (sa smeštajem ili bez njega), a specijalni popusti – kakvi se ređe javljaju, ali predstavljaju pravi ulov za one koje vole putovanja – dostupni su u posebnom delu sajta, gde se između ostalog može naći i izuzetno jeftina avio karta za Frankfurt.

Što se tiče direktnih letova, jeftina avio karta Beograd – Frankfurt može vas koštati od oko 100 evra ako putujete preko Er Srbije, dok je Lufthanzin let tek nešto skuplji. Za povratnu kartu preko Er Srbije treba izdvojiti od oko 130 evra, a preko Lufthanze oko 200.

Cene avio karata za Frankfurt preko avio prevoznika koji nemaju direktan let uglavnom su skuplje, ali imajte na umu da neki od njih – što važi posebno za nemačkog prevoznika Lufthansa – iako s presedanjem, mogu da ponude veoma povoljne cene letova Beograd – Frankfurt. Pretražite zato naš sajt i obavezno uporedite ponude kako biste izvojili najpovoljniju u skladu s vašim planovima.

Gradski aerodromi

Međunarodni aerodrom Frankfurt na Majni (naziva se i Rajna-Majna) glavni je u ovom gradu na Majni. Četvrti je po prometu u Evropi i jedan od najvećih na svetu. U Nemačkoj je čak najprometniji, što je i očekivano. Opslužuje jedan od najvećih gradova, koji je ujedno i važan finansijski centar. Preko njega se godišnje preveze više od 64 miliona putnika. Nalazi se 12 kilometara od centra grada i nosi šifru FRA.

Na glavnom frankfurtskom aerodromu nalaze se dva terminala i oba su dalje izdeljena na delove prema avio prevoznicima i njihovim savezima. Na ovaj aerodrom sleću letovi prevoznika koji saobraćaju na liniji Beograd – Frankfurt, Lufthansa i Air Serbia. Lufthansa ima svoje glavno čvorište na ovom aerodromu. Do sada su letovi iz Srbije za Frankfurt niskobudžetnih prevoznika Ryanair i Wizz Air sletali na manji aerodrom, Frankfurt Hahn, ali se u narednom periodu očekuje da sletanja počnu da se obavljaju na glavnom frankfurtskom aerodromu.

Kad je u pitanju Frankfurt Hahn aerodrom (HHN), on je udaljen oko 120 km od samog grada i isto toliko od Luksemburga. U njegovoj blizini su gradovi Koblenc (70 km) i Majnc (oko 90 km). Preko ovog aerodroma preveze se više od dva miliona putnika godišnje, uglavnom preko lou kost prevoznika.

Aerodrom u Frankfurtu – kako se snaći

Pošto je glavni frankfurtski aerodrom (FRA) veoma prometan i ima konekcije ka najvećem broju destinacija na svetu, sigurno ćete se jednom naći na njemu (ako već do sada niste, i to više puta). Sva je prilika da ćete na njemu imati presedanje ukoliko letite Lufthanzinim ili letom nekog drugog prevoznika ka Africi, Aziji, Južnoj ili Severnoj Americi.

Budite bez brige – ovaj aerodrom, iako ogroman, veoma je dobro obeležen. Važno je samo da vam je pri ruci aerodrom u Frankfurtu mapa sa zvaničnog aerodromskog sajta, jer ćete u njoj pronaći i različite veoma zanimljive sadržaje zahvaljujući kojima će vaš boravak (ili presedanje, ako se zadržavate duže) biti još prijatniji. Nema čega tamo nema!

Kada se nađete na delu frankfurtski aerodrom dolasci i imate više od šest sati do druge konekcije, naš predlog je da posetite sam centar Frankfurta na Majni, vodeći računa o tome da ostavite i više od sat vremena za povratak zbog mogućih gužvi. Sa aerodoma vodi linija železnice kojom ćete se u centru grada naći za samo 15 minuta (a na isto toliko minuta su i polasci). Obiđite Geteovu kuću, a u njenoj blizini su gradska većnica i brojne moderne zgrade, te će vam ovo preplitanje starog i novog dati prvi utisak o samom gradu.

Prevoz od/do frankfurtskog aerodroma

Glavni frankfurtski aerodrom (FRA) veoma je dobro povezan sa većim gradovima koji ga okružuju, a među kojima su Štutgart, Keln, Diseldorf i Hanover. Linija brzih vozova nemačke železnice Detsche Bahn ima čak i svoju stanicu u sklopu aerodroma, na Terminalu 1. Na istom mestu je i železnička stanica lokalnog voza.

Ako vam je potreban prevoz sa frankfurtskog aerodroma do centra grada, sa centrom Frankfurta na Majni aerodrom je povezan lokalnom železnicom S-Bahn. Vozovi ka centru polaze na svakih petnaestak minuta, a isto toliko će vam biti neopohodno da do njega dođete. Ukoliko vas dalje čeka let iz Frankfurta, imajte na umu da su zastoji u gradskom prevozu česti u određenim periodima dana, te svakako izdvojte više vremena da ne biste zakasnili.

Još jedna opcija je direktan autobus koji prevozi do centra Frankfurta, a njegovu stanicu naći ćete na Terminalu 1, ispred hola za dolaske B.

Od aerodroma u Frankfurtu do centra grada možete doći i taksi prevozom. Stanice za vozila možete uočiti ispred oba terminala. Vožnja traje do pola sata. Prilikom dolaska taksijem na aerodrom, obavezno vozaču saopštite sa kog dela polećete, jer je aerodrom veliki. To će vam uštedeti mnogo vremena.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Frankfurt na Majni na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Frankfurt na Majni?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Frankfurt na Majni, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Frankfurt na Majni?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Frankfurt na Majni uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Frankfurtu na Majni

Popularne avio kompanije za Frankfurt na Majni

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Frankfurtu na Majni

Nađite smeštaj u Frankfurtu na Majni