Meni

Pretražite letove za Berlin

Prikaži filtere

Berlin

Koliko koštaju avio karte za Berlin?

Cene avio karata za Berlin variraju – u zavisnosti od prevoznika, termina putovanja, količine prtljaga – od samo 20 evra preko niskobudžetnih kompanija do 130 evra preko redovnih prevoznika.

Naravno, na cene avionskih karata do Berlina utiče mnogo faktora i one se često menjaju. Period koji ste odabrali za putovanje je važan. Karte znaju da budu znatno skuplje ukoliko idete tokom novogodišnjih ili drugih nacionalnih praznika, tokom trajanja velikih manifestacija ili muzičkih i drugih festivala. Najjeftiniji let za Berlin ukoliko putujete na kratko ili samo s malom količinom prtljaga možete naći preko neke od lou-kost avio kompanija koje saobraćaju iz Srbije. Cena leta za Berlin iz Beograda preko kompanije EasyJet kreće se od oko 60 evra ako putujete samo s ručnim prtljagom. Ryanair je još jedna od opcija za najjeftiniji let za Berlin ukoliko putujete iz Niša. U zavisnosti od vremena putovanja, cena se kreće od samo desetak evra za povratnu kartu, a svaki dodatni prtljag sem ručnog se doplaćuje.

Nacionalni avio prevoznici, zbog toga što pružaju više usluga od niskotarifnih, imaju i neznatno više cene. Tako preko nemačke kompanije Lufthansa jeftine avio karte iz Beograda za Berlin možete naći po ceni od oko 130 evra u oba pravca. Najjeftiniji let za Berlin iz Beograda preko avio prevoznika Air Serbia iznosi oko 110 evra.

Gde naći jeftine avionske karte za Berlin?

Rezervacija je laka ukoliko nađete pregledno mesto na kojem lako možete upoređivati cene i modifikovati pretragu letova za Berlin iz Srbije i obližnjih aerodroma, kao recimo na sajtu eSky.

Jeftine avio karte za Berlin iz Niša prikazaće se ako u pregledu letova navedete niški aerodrom i planirani datum putovanja. Sortirane su prema cenama, i to tako da su na transparentan način navedeni svi propratni troškovi. A na ovom linku imate i uvid u to kako se cene menjaju s obzirm na datume polaska i odlaska. Jeftini letovi za Berlin iz Beograda takođe su dostupni na sajtu. Jeftine avionske karte Beograd – Berlin možete naći i u kratkotrajnim ponudama jeftinih letova, gde se redovno obljavljuju povoljne prilike za putovanja u nemačku prestonicu.

Direktan let za Berlin

Putnicima iz Srbije veoma su zanimljivi direktni letovi za nemačku prestonicu jer se let za Berlin može naći po povoljnoj ceni budući da su polasci veoma redovni i organizovani preko različitih avio kompanija. Do nemačkog glavnog grada direktan let traje tek nešto manje od dva sata.

Među popularnim kompanijama koje iz Srbije lete za Berlin je easyJet. Saobraća iz Beograda do aerodroma Tegel svakog ponedeljka i srede u ranim poslepodnevnim časovima. Ryanair prevozi četvrtkom i nedeljom sa niškog aerodroma do berlinskog Šenefelda.

Još jedna mogućnost je direktan let iz Beograda za Berlin kompanije Air Serbia, takođe do aerodroma Tegel. Polasci su ponedeljkom, utorkom, sredom i četvrtkom.

Berlinski aerodromi

Grad Berlin trenutno opslužuju dva aerodroma – Tegel (TLX) i Šenefeld (SXF). Prvi, poznat još i kao Aerodrom Oto Lilijental, nalazi se na osam kilometara severozapadno od gradskog centra, dok je drugi 18 km na jugoistok. Iako su oba međunarodni aeroromi, aerodrom Berlin Tegel se koristi prevashodno za letove redovnih avio prevoznika (uz poneki izuzetak), dok drugi aerodrom isključivo služi za jeftine letove za Berlin niskobudžetnih kompanija.

Od godine 2006. gradi se novi aerodrom Berlin Brandenburg (BER), koji bi trebalo da bude u blizini Šenefelda i zameni oba postojeća. Zbog velikog broja putnika u brandenburškoj regiji, po svoj prilici zameniće samo Tegel. Njegovo otvaranje odlaže se već nekoliko godina i biće pušten u funkciju tek 2021.

Aerodrom Berlin Tegel za sada je četvrti po veličini u Nemačkoj i sa njegova četiri terminala godišnje se preveze oko 20 miliona putnika. Čvorište je kompanije Eurowings, a baza EasyJeta i Germanije.

Aerodrom Šenefeld je nešto manji aerodrom sa takođe četiri terminala. Služi kao čvorište avio prevoznika Ryanair, EasyJet i Germania.

Prevoz sa aerodroma do centra Berlina

Ako ste nabavili jeftine avionske karte za Berlin, sva je prilika da slećete na aerodrom Šenefeld. On je udaljen oko pola sata automobilske vožnje od centra grada, ali za druge vidove prevoza trebaće vam više vremena. Do centra grada ne vodi nijedan autobus direktno, te treba uzeti taksi ili otpešačiti do stanice Berlin Schoenefeld Flughafen, odakle će vas vozovi RB14 i RE7 odvesti za dvadesetak minuta do istočne gradske železničke stanice. S nje je lako prevesti se po gradu otvorenim metroom (S-Bahn).

Drugi gradski aerodrom nalazi se u neposredoj blizini grada, te automobilski prevoz s aerodroma Tegel do centra grada traje petnaestak minuta. Ka centru saobraćaju i autobusi BVG, koji polaze na 10 minuta i do centra grada voze tek nešto više od dvadeset minuta. Još jedna opcija je autobus 128 sa aerodroma do stanice U-Kurtschumacherplatz, odakle vodi linija S-Bahna U6 ka različitim lokacijama širom centra Berlina.

Najpopularnije avio kompanije koje lete za Berlin i iz ovog grada

Uz pomenute avio prevoznike EasyJet, Ryanair i Air Serbia, još jedna veoma dobra opcija za stanovnike Srbije kada su jeftini letovi za Berlin u pitanju je Austrian Airlines. Iako on nema direktan let, putovanje ipak traje veoma kratko zbog minimalnog trajanja presedanja u usputnom gradu Beču.

KLM i Transavia zajedno organizuju let sa presedanjem, a nemačka nacionalna avio kompanija Lufthansa takođe spada u redovne i pouzdane prevoznike do berlinskog aerodroma Tegel.

Kada pronađete jeftine avio karte za Berlin, postoji opcija i za putovanje dalje, širom Evrope i po svetu. Iz nemačke prestonice moguće je naći jeftine letove za London, Brisel i druge gradove Evrope. Iz ovog regiona popularne su Air Baltic konekcije za baltičke gradove Rigu i Vilnjus, dok niskobudžetni Finnair prevozi za Helsinki. Ruska Rossiya leti za Sankt Peterburg sa berlinskog aerodroma Šenefelda.

Letovi za Ameriku su takođe opcija: American Airlines let za Filadelfiju se otvara u junu 2019. Delta Airlines trenutno prevozi do Njujorka samo sezonski, a uskoro počinje da saobraća i Primera Air let za Njujork – od leta 2019.

Koji su niskobudžetni avio prevoznici iz Berlina?

Imajte na umu da mnogi popularni niskobudžetni prevoznici koriste aerodrom Šenefeld za letove do slabije pristupačnih gradova Evrope kao što su Salcburg, Glazgov, Torino, Nica ili Njukasl.

Niskotarifni prevoznici sa berlinskog aerodroma Šenefeld su brojni i među njima je Wizz Air. Takođe popularni easyJet povezuje Berlin sa gradovima u Evropi koji su slabije povezani sa Srbijom. Tako preko ovog aerodroma možete napraviti konekciju ka gradovima kao što su Bordo, Nica, Marselj u Francuskoj, Bristol, Njukasl, Glazgov u UK, ali i Lisabon, Salcburg, Larnaka, Torino, Tenerife...

Sa istog aerodroma saobraćaju i sezonski EasyJet letovi za Kaljari, Katanju, Olbiju, Faro, Gran Kanariju, a norveški prevoznik Norwegian Air Shuttle prevozi do Bergena i Kopenhagena. Britanski loukoster Jet2.com organizuje letove iz Berlina za Lids i Šefild. Wow Air redovno leti za Rejkjavik.

Ryanair je veoma popularan iz Berlina, ne samo zbog jeftinih letova za Berlin iz Srbije već zato što ima dobre konekcije iz Berlina ka Evropi: Alikante, Gran Kanarija, Barselona, Fuerteventura, Lanzarote, Malaga, Sevilja, Tenerife su samo neke od destinacija (u Španiji), a dostupni su i letovi za Kijev, Dablin, Lisabon, Pizu, Rim, Vilnjus. U oktobru 2018. otvara se novi let za Faro.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Berlin na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Berlin?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Berlin, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Berlin?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Berlin uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Berlinu

Popularne avio kompanije za Berlin

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Berlinu

Nađite smeštaj u Berlinu