Meni

Pretražite letove za Alžir

Prikaži filtere

Alžir

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: arapski
  Vremenska zona: UTC +1
  Valuta: Alžirski dinar (DZD)

 • Koncerti tokom Ramazana

  Na prostoru muzeja Bardo tokom Ramazana, jako su popularne svirke i izleti sa vodičem.

 • Izvan grada

  U samom gradu Tipaza možeti videti ruševine iz doba Rimljana i humku, koja je grob Numidijanskih krajeva. U lokalnoj luci možete probati najbolju morsku hranu na celom svetu.

 • Formalnost na početku

  Turistička viza za Alžir izdaje se samo na osnovu poziva od strane osobe koja živi u gradu, kod koje planirate doći.

Šta vredi videti u Alžiru?

Alžir, kao glavni grad Alžira nalazi se na afričkoj obali Sredozemnog mora, koji ima tri miliona stanovnika i retko je posećivan od strane turista. Što zbog njegovih specifičnih formalnih zahteva, poteškoću može zadati dobijanje turističke vize, ali vredi aplicirati za nju. Beli grad i njegovi stanovnici prosto fasciniranju svojim šarmom i gostoprimstvom.

Alžir se naziva belim gradom, jer su fasade zgrada prekrivene belom bojom. Pomislićete da su često prljave, izbledele zbog jakih sunčevih zraka ali pogled na urbanu arhitekturu – posebno sa strane mora – stvara neverovatan utisak. Prvi grad podignut je na tom području od strane drevnih Rimljana. Uništen je u 7. veku od strane Arapa. Kasnije, ovaj teren bio je zauzet od strane Feničana, Otomanske Imperije, i na kraju 19. veka od strane Francuske. Do današnjeg dana, u gradu se može videti arhitektonski uticaj tih kultura. Šta vredi videti tamo?

Zasigurno Velika Džamija sa minaretom iz 14-og veka i džamije Sidi Abdarrahman, Jam El-Jadida i Ali Bechine. Morate videti džamiju Ketchaoua, koja je tokom vladavine Francuza više od 120. godina služila kao katolička katedrala (Sveti Filip). Ne zaboravite da posetite baziliku Notre Dame d'Afrique, mesto Governor, mesto d'Archeveche i La Grand Post (Velika Pošta), kao i etnografski muzej Bardo. Potrudite se da vidite najstariji deo grada Casbah, koji je upisan na UNESCO listi svetske baštine. Na jednom od brda nadomak grada, davne 1982. sagrađen je spomenik Martyrs of Revolution čija visina dostiže 100 metara. Vredi otići tamo, odakle se vidi prelepa panorama grada.

Poznata lokalna jela jesu: harira (supa od leblebije, sočiva i pasulja sa harisom), šakšuka (poširana jaja sa paradajzom, čilijem i kuminom), kus kus sa povrćem i karantita (vrste pice). Među dezertima dominira baklava, što predstavlja filovanu pitu sa medom, orasima i tibarinom, vrsta alkohola koja se proizvodi na bazi daktile. Ne zaboravite da probate veoma sladak čaj od mente. Gde jesti? Preporučujemo da potražite trgovce na ulicama i bazarima, a među restoranima možete posetiti La Badiane Restaurant i Tanjra Restaurant.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Alžir na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Alžir?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Alžir, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Alžir?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Alžir uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Alžiru

Popularne avio kompanije za Alžir

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Alžiru

Nađite smeštaj u Alžiru