Meni

Pretražite letove za Hongkong

Hongkong

Avio karte za Hong Kong na jednom mestu

Iako trenutno ne saobraća direktan let Beograd - Hong Kong, putnici iz Srbije putovanje mogu organizovati preko nekog od drugih evropskih ili azijskih gradova. Ovo ume da oduzme mnogo vremena ukoliko pretražujete jedan po jedan sajtove poznatih avio prevoznika, pa iskoristite prednosti modernih tehnologija i u pretraživaču letova eSky pronađite avio kartu do Hong Konga po svojoj meri.

Kada ukucate aerodrome polaska i sletanja, prikazaće vam se cene, koje se za vas automatski izračunavaju preko više od 150 najpoznatijih evropskih i svetskih avionskih kompanija, uključujući i one low cost. Tako možete biti sigurni da će vaša avio karta Beograd - Hong Kong biti jeftinija, a za posebne pogodnosti istražite opcije putovanja tri dana ranije ili kasnije, ili pak u nekom od prethodnih/narednih meseci.

Cene avio karata do Hong Konga – ili bilo kog drugog grada u svetu – biće prikazane tako da ne morate puno da sabirate i gubite vreme. Uz kupovinu avio karte, u našem pretraživaču i besplatnoj mobilnoj aplikaciji dostupna je i rezervacija hotelskog smeštaja, na samo jedan klik, u sekciji Let + hotel. Avio karta do Hong Konga nikad se nije mogla tako jednostavno kupiti, a ako uz nju rezervišete i smeštaj, možete uštedeti i do 30%!

Letovi Beograd - Hong Kong

Zbog toga što, kako smo pomenuli, direktni letovi na ovoj relaciji još ne lete, iz Srbije do Hong Konga možete putovati samo s presedanjem, a tu je na raspolaganju mnoštvo opcija.

Jedne od najpopularnijih, zbog relativno povoljne cene i kratkog putovanja, jesu konekcija Turkish Airlinesa preko Istanbula, kao i Aeroflotova konekcija preko Moskve, aerodroma Šeremetjevo. Još neki od popularnih prevoznika preko evropskih gradova su Air France (sa aerodroma Šarl de Gol), British Airways i Virgin Atlantic (sa londonskog Hitroua) i KLM, preko kojeg pravite pauzu u letenju u Amsterdamu. Nemačka Lufthansa ima let za Hong Kong iz više gradova – sa svojih najvećih aerodroma u Frankfurtu i Minhenu, a popularne su i bliskoistočne konekcije koje prave Qatar Airways (sa sletanjem u Dohi) i Emirates (u Abu Dabiju).

Najviše konekcija za Hong Kong ima nacionalni prevoznik ove zemlje Cathay Pacific, koji direktno leti za evropske gradove kao što su Frankfurt, London, Dablin, Pariz, Cirih, Amsterdam, Barselona i Madrid, Brisel.

Na relaciji Beograd - Hong Kong trajanje leta je od oko 16 i po sati preko Istanbula (Turkish Airlines), što je jedno od najkraćih putovanja, pa sve do preko 30 sati.

Koja je cena avio karte za Hong Kong?

Cena avio karte za Hong Kong varira u zavisnosti od vremena putovanja i brojnih drugih faktora.

Na cenu utiče i period u kojem ste rezervisali kartu – što je kupite pre putovanja, to bolje. Optimalno je da se avio karta Beograd - Hong Kong kupi bar dva i po meseca pre putovanja za nižu cenu. Preko različitih prevoznika iznos avionske karte može i znatno da varira i zbog više stajanja, ali se povratna avionska karta za Hong Kong obično može naći po ceni od oko 60.000 dinara, ali često i po znatno nižim cenama na nekoj od promocija različitih avio kompanija.

Kad je Hong Kong u pitanju, a takođe i drugi azijski, ali i gradovi drugde u svetu, da biste bili u toku s eventualnim promocijama i popustima na avionske karte više ne morate odlaziti na portale svakog avio prevoznika ponaosob – sada smo ih sve okupili na jednom mestu i ažuriraju se u sekundi. Posetite deo sajta Prilike i informišite se koje su promocije aktuelne. Takođe redovno posećujte navedeni link da biste bili prvi kada se spusti cena avionske karte za Hong Kong iz Beograda ili nekog drugog grada u vašem susedstvu i kupili najjeftinije avio karte za Hong Kong.

Sletanje u Hong Kong

Budući da je jedini međunarodni aerodrom koji opslužuje ovaj grad, svi letovi za Hong Kong sleću na aerodrom sa šifrom HKG, koji se nalazi na ostrvu Ček Lap Kok i radi od 1998. godine. Važan je komercijalni aerodrom i za ovu zemlju, kao i za kompletnu Kinu i ostatak Atzije. Ovaj aerodrom je po veličini i broju prevezenih putnika (oko 75 miliona godišnje) na 4. mestu u svetu, dok je po prevezenom teretu najpromentiji.

Sedište je nacionalnog avio prevoznika Cathay Pacific, kao i domaćih Cathay Dragon, Hong Kong Airlines i Hong Kong Express Airways. Mnoge kompanije biraju ga za bazu, između ostalih China Airlines i China Eastern Airlines, a još izvestan broj njih na ovom aerodromu pravi pauzu između dva leta (Air India, Singapore Airlines, Ethiopian Airlines...).

Sa ovog aerodroma polazi više od stotinu avionskih prevoznika, do više od 180 destinacija širom sveta. Njegov temrinal 1 je treći po veličini na svetu. Terminal 2 (poznat i kao SkyPlaza) otvoren je 2007. godine i preko njega uglavnom saobraćaju low cost avio prevoznici.

Prevoz sa aerodroma Hong Kong i do njega

Kad vas avio karta do Hong Konga dovede na aerodrom, ima više načina da se od njega prevezete do centra ovog grada ili obližnjeg kineskog grada Šenžena.

Airport Express je ime brzog voza koji do glavnog gradskog područja stiže za nešto manje od pola sata. Od ranih jutarnjih do kasnih večernjih sati vozovi saobraćaju na svakih 10–12 minuta. Veliki broj autobuskih linija vodi do različitih mesta u gradu, kao i do obližnjih ostrva, te obavezno pronađite mapu sa njihovim stajalištima. Uz to, dostupni su i hotelski autobusi (treba proveriti unapred sa hotelom) i taksi prevoz, sa stajališta pored leve rampe na Dolascima. Odaberite crvena vozila za veći deo oblasti u Hong Kongu, zelena ako idete na severoistok (severnije od Sha Tina) ili severozapad (severnije od Tsuen Wana), a plava vode na ostrva Lantau i Ček Lap Kok.

Ako putujete u Šenžen, imajte na umu da morate proći granicu između dve zemlje, te put traje znatno duže iako je ovaj grad praktično uz Hong Kong. Autobusom i metroom put je najduži i može trajati i više od tri i po sata, autobus je dosta pristupačan (ali vožnja traje duže od dva i po sata), dok je putovanje minibusevima i taksijem kraće i traje oko sat i po.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Hongkong na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Hongkong?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Hongkong, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Hongkong?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Hongkong uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Hongkongu

Popularne avio kompanije za Hongkong

Red letenja: Hongkong

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Hongkongu

Nađite smeštaj u Hongkongu