Meni

Pretražite letove iz Beograda za Berlin

Prikaži filtere

Berlin

Sve što treba da znate o letovima iz Beograda za Berlin

Svako ko traži let za Berlin iz Beograda naići će na mnogo izbora u kupovini – ovi letovi se mogu naći preko različitih agencija za prodaju karata, a među njima su u poslednje vreme naročito popularne agencije za internet prodaju karata.

Kada želite da imate jednostavan a kompletan pregled svih mogućih opcija kada kupujete avionske karte Beograd – Berlin, najbolja opcija su internet pretraživači letova kao što je eSky. Ovaj pretraživač, u kojem se mogu i kupiti avionske karte, koji vam može poslužiti kao dobro polazište ne samo kada putujete u prestonicu Nemačke već i za brojne druge gradove.

Gde kupiti avio karte Beograd – Berlin?

Internet pretraživači avionskih karata su najoptimalnije rešenje za većinu putnika. Među njima, eSky ima sve opcije potrebne današnjem putniku prilikom rezervacije karte Beograd - Berlin, a naravno i za neki drugi grad koji izaberete.

Na početnoj strani eSky odaberite odeljak sajta u kojem se nudi usluga koju od svog internet pretraživača očekujete, a među njima se nalaze: pretraživanje samih letova, rezervisanje hotelskog smeštaja, a moguća je i kupovina avionskih karata zajedno sa hotelom, što znatno štedi vreme neophodno za rezervaciju, ali će vam doneti i finansijsku uštedu, koja se kreće i do 30 posto!

No, to nije sve: jeftine avio karte Beograd – Berlin možete pronaći i u delu sajta Prilike, gde se često objavljuju letovi na rasprodaji – i gde ćete svoj let Berlin – Beograd u nekim periodima godine moći da nađete po zaista bagatelnim cenama, do čak 40 posto jeftinije u odnosu na uobičajene cene.

A za one koji vole da kupovinu i pretraživanje obavljaju sa mobilnog telefona (a ne samo sa računara), dostupna je i mobilna eSky aplikacija, kojom je takođe veoma lako, pregledno i jednostavno pronaći svoj idealni let, pronaći prihvatljive cene i rezervisati uz samo nekoliko klikova.

Da li postoje low cost letovi Beograd – Berlin?

Da! Jeftine letove na relaciji između Beograda i Berlina obavlja niskobudžetni (low cost) prevoznik EasyJet. Beograd - Berlin letovi su popularni među putnicima iz Srbije u različitim periodima godine, kako preko leta, tako i tokom zimskih i novogodišnjih praznika.

Ovi letovi mogu se naći u prodaji preko sajta eSky, zajedno sa letovima na stotine evropskih i svetski avio prevoznika koji saobraćaju na ovoj relaciji, u Nemačkoj ili Srbiji, ali i iz drugih zemalja. Međutim, kad su u pitanju jeftini letovi Berlin – Beograd, zabluda je da se oni mogu naći samo preko low cost kompanija. Jer cene tih letova mogu biti niske i kada se leti preko redovnih prevoznika.

Sada kada znate da je moguće naći let Beograd - Berlin low cost, pročitajte sledeći odeljak u kojima su navedeni saveti u vezi sa dodatnim uslugama. Obavezno ih pročitajte ako vam je važno da putujete jeftino, jer ovih nekoliko stvari može znatno da odredi cenu vaše avio karte.

O uslugama niskobudžetnih prevoznika

Prva i najvažnija usluga koju avionske kompanije pružaju putnicima je prtljag. Treba znati da se prtljag dodatno doplaćuje kada letite preko low-cost prevoznika, i to za svaki smer putovanja pojedinačno, a cena velikog kofera u jednom smeru može uticati na skok cene vaše jeftine avio karte Berlin - Beograd. No, prtljag se nekad naplaćuje dodatno i preko redovnih avio prevoznika, mada obično po komadu prtljaga (u oba pravca). Kada na sajtu eSky budete rezervisali svoj let, obavezno pogledajte napomenu o tome koliko se doplaćuje prtljag – izračunavamo to za vas kako biste maksimalno uštedeli vreme i isplanirali putovanje bez neugodnih iznenađenja.

Još jedna od stvari koje treba imati na umu za niskotarifne letove Berlin – Beograd su dodatne usluge – u avionima niskobudžetnih prevoznika, primera radi, ne služe besplatna hrana niti piće, pa ćete za ove usluge morati da doplatite, otprilike po aerodromskim cenama.

Posebno se doplaćuju i ostale pogodnosti koje nude i low cost (niskobudžetne) i redovne (nacionalne) avio kompanije, a među njih spadaju: prioritetno ukrcavanje (bez čekanja reda), sedište sa više prostora za noge, usluga pratnje za decu i slično.

Još jedan faktor koji utiče na cenu vašeg putovanja je aerodrom na koji slećete. Nekada niskotarifni prevoznici sleću na aerodrome koji su dosta udaljeni od centra grada, pa putovanje sa aerodroma do centra grada koji posećujete može poprilično da košta. Srećom, to nije slučaj s Berlinom, a više informacija pronađite dalje u tekstu.

Sa kojih aerodroma polećem i slećem?

Beogradski aerodrom je jedini aerodrom koji se koristi za putničke letove u Beogradu, dok u Berlinu ima više aerodroma, ali je putnicima iz Srbije na raspolaganju uglavnom berlinski aerodrom Tegel.

Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu nalazi se u Surčinu, dvadesetak kilometara od centra grada. Opremljen je svim sadržajima koji su neophodni putnicima (kafeterije, barovi i restorani, prodavnice i suvenirnice, trafike, menjačnica, bankomati, apoteka, knjižare, pekara...), s različitim radnim vremenom (barovi i restorani otvoreni su i tokom noći).

Berlinski aerodromi koji se koriste za letove redovnih polaznika su Tegel i Šenefeld, uz Brandenburg, čije se otvaranje planira za 2020. godinu.

Aerodrom Tegel (Otto Lillienthal) ima IATA šifru TXL i koristi se za letove najpopularnijih prevoznika iz Srbije, kao što su Air Serbia, Austrian Airlines, a na njega sleću i letovi kompanije EasyJet iz Beograda za Berlin, te ćete verovatno sleteti na ovaj aerodrom ako imate avionske karte iz Beograda za Berlin. Kao i beogradski aerodrom, opremljen je svim sadržajima koji putnicima mogu zatrebati tokom putovanja. Četvrti je po prometu aerodrom u Nemačkoj i preko njega godišnje pređe preko 20 miliona putnika. Nalazi se 8 km na severoistok od centra Berlina. Ovaj aerodrom fokus je za nekoliko avionskih kompanija: uz pomenuti EasyJet, prisutni su i Eurowings, Ryanair i Sundair. Terminali na koje je podeljen obeleženi su slovima A, B, C i D.

Kako da dođem do aerodroma kada letim Beograd – Berlin?

Više vrsta prevoza postoji i do aerodroma Nikola Tesla u Beogradu i do berlinskog aerodroma Tegel.

Ukoliko putujete iz manjeg grada na avio let Beograd – Berlin, postoji mogućnost da organizujete kombi prevoz iz nekoliko većih gradova u Srbiji, a za sve putnike koji putuju do Beograda, na raspolaganju su gradski autobus 72 (sa Zelenog venca) i 706 (sa Novog Beograda) i privatni minibus na liniji A1, koji po nešto skupljoj ceni vozi sa trga Slavija. Taksi prevoz je još jedna opcija, a kada slećete na aerodrom, poželjno rezervisati na posebnom šalteru na Izlascima na aerodromu.

Ukoliko imate avio karte Berlin – Beograd, do aerodroma Tegel u Berlinu iz centra ovoga grada možete stići veoma brzo automobilom – za samo petnaestak minuta – jer se ovaj aerodrom nalazi u neposrednoj blizini grada. Do aerodroma vodi i autobus 128 (sa stanice U-Kurtschumacherplatz), do koje možete doći U6 spoljnim metroom sa različitih mesta u gradu. Iz centra saobraćaju i BVG autobusi, u intervalu od desetak 10 minuta, kojima do aerodroma iz centra grada treba oko 25 minuta.

Sve o letovima iz Berlina za Beograd na jednom mestu

U različitim periodima godine različiti su prevoznici koji imaju letove iz Beograda za Berlin, a na ovoj trasi saobraćaju EasyJet i Air Serbia svojim direktnim letovima, uz letove sa presedanjem preko mnogih drugih avio prevoznika.

Jeftini letovi za Berlin iz Beograda sprskog nacionalnog prevoznika Er Srbija obavljaju se (u toku letnje sezone) jednom ili dva puta dnevno, i to: ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom u kasnim popodnevnim satima, utorkom, četvrtkom i subotom u jutarnjim časovima. Beograd - Berlin jeftini letovi prevoznika Easy Jet saobraćaju neparnim danima: ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom.

Ako se pitate: koliko traje let Beograd – Berlin? Trajanje ovog leta je sat i pedeset minuta, odnosno sat i četrdeset minuta u suprotnom pravcu.

Cena povratne karte Beograd - Berlin: od 70 evra preko nacionalnog prevoznika, dok se preko Easy Jeta karte mogu naći i znatno jeftinije, u zavisnosti od perioda godine.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Beograda za Berlin na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Beograda za Berlin?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Beograda za Berlin, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Beograda za Berlin?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Beograda za Berlin uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima

Beograd Berlin

Popularne avio kompanije na ruti Beograd - Berlin

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Berlinu

Nađite smeštaj u Berlinu