Meni

Pretražite letove iz Banje Luke za Minhen

Prikaži filtere

Minhen

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: nemački
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Posetite Minhen u septembru

  Od sredine septembra do prvog vikenda u oktobru na ogromnoj poljani Theresienwiese održava se tradicionalni Oktoberfest, koji traje dve nedelje. Tokom festivala sve se vrti oko piva, igranja, pevanja, hrane i uživanja u zabavnim vožnjama u parku.

 • Za fanove automobila

  Grad ima mnoštvo muzeja, uključujući BMW Museum. Impresivna izložba BMW automobila i motocikala otvorena je svakoga dana (sem ponedeljkom) od 10 do 18 h. Ulaznica košta oko 9 €.

 • Više od piva

  U Minhenu se nalazi najveći naučno-tehnološki muzej na svetu. U ogromnim izložbenim halama muzeja Deutsches Museum videćete prototipe vozila, računara, mikroskopa i mnogih drugih objekata. Posvetite bar jedan dan ovoj atrakciji.

Šta videti u Minhenu

Obilazak grada počnite od trga Marienplatz – najlepšeg istorijskog dela Minhena. Na njemu se nalazi neogotička Nova gradska većnica (Neues Rathaus), na čijoj je fasadi prikazana istorija zemlje. Njen toranj krasi sat sa pokretnim figurama. Sa visine od 85 metara ovog tornja pruža se divan pogled na grad. Ulaz je otvoren svakoga dana 10–19 h od maja do oktobra i 10–17 h od novembra do aprila. Među impresivnim mestima u Minhenu su velilčanstvena Crkva Svete Bogorodice (Frauenkirche) izgrađena od crvene opeke i Crkva Svetog Petra (Peterskirche), poreklom iz 12. veka.

Nedaleko od centra Minhena, na obali reke Izar, nalazi se Engleski vrt (Englischer Garten). Ovaj park površine veće od 370 hektara najveći je gradski park u Evropi. U njemu ćete naći, primera radi, jezero Kleinhesseloher, deo Schonfeldwiese za one koji nagi vole da uživaju u suncu, kao i najveću pivsku baštu kod Kineskog tornja (Chinesischer Turm).

Dan i noć možete provesti ovde ne samo u druženju već i u živoj muzici. Ako želite da se osetite kao lokalac, definitivno treba da odete tamo – samo ne zaboravite da ponesete perecu i flašu piva. One koji su raspoloženi za provod najbolji izbor klubova očekuje u blizini trga Marienplatz u centru grada.

Da li volite pivske dvorane s tradicijom u kojima vlada dobra atmosfera? Ako je tako, ne smete propustiti Hofbräuhaus Am Platzl. Ova pivnica je otvorena bez prekida od 1589. i može da primi do 4.000 ljudi. U ponudi su lokalni napici i bavarska jela, a svake subote čućete živu muziku. Druga mesta koja vredi posetiti su Schuhbecks in den Südtiroler Stuben u Platzl br. 6, Zum Augustiner u Neuhauser Straße br. 27, Ludwigs u Heiliggeiststraße br. 6 i Brenner u Maximilianstraße 15. Na listi specijaliteta koje treba probati su Krustenbraten (hrskavo svinjsko pečenje), Haxe (svinjska kolenica), Sauerlunge (plećka u kiselom sosu) i Weißwürste (tradicionalna bavarska kobasica koja se služi sa krompirom i podvarkom).

Korisne informacije o aerodromima

Banja Luka Minhen

Red letenja:

Banja Luka Minhen

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Minhenu

Nađite smeštaj u Minhenu