Meni

Minhen Diseldorf - Pretražite letove

Prikaži filtere

Diseldorf

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: nemački
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Diseldorfski aerodrom

  Aerodrom se nalazi osam kilometara od centra grada. Preko njega se preveze oko 22 miliona putnika godišnje. Dobro je povezan sa gradom – ima odličnu železničku vezu.

 • Taksi u gradu

  U Diseldorfu ima više od hiljadu taksija sa zvaničnom dozvolom, a podeljeni su u dva udruženja. Možete ih prepoznati po tamnoplavoj boji automobila i crnoj tabli sa žutim natpisom i brojem vozila.

 • Najduži bar u svetu

  Altstadt je stari deo Diseldorfa koji čine uske uličice. U njemu ima više od 260 barova, zbog čega se naziva najdužim barom na svetu. Vredi posetiti neke od malih pivara koje se nalaze u tom kraju.

Šta videti u Diseldorfu

Diseldorf je glavni grad nemačke pokrajine Severna Rajna-Vestfalija. Sedmi je po broju stanovnika u zemlji i njen je poslovni i finansijski centar. Igra važnu ulogu i u svetu mode i umetnosti jer se od 1949. godine u njemu održavaju modni događaji.

Ono što svakako treba da posetite kada se nađete u Diseldorfu je Medijenhafen. To je najmoderniji kraj grada, izgrađen na temeljima stare luke. Na ovom obnovljenom prostoru nalaze se uglavnom soliteri, koje su projektovale najbolje arhitekte. Na nižim spratovima su brojni kafići i restorani. Najistaknutija zgrada, koja bi se smelo mogla nazvati i znamenitošću ovog kraja, zove se Colorium – prosto je morate videti izbliza!

Prošetajte se šetalištem uz Rajnu Rheinuferpromenade. Čine ga četiri ulice – Tonhallenufer, Schlossufer, Rathausufer i Mannesmannufer. Na potezu od kilometar i po duž obale nalazi se mnogo prodavnica, barova i restorana.

Od 19. veka u gradu se prozvodi, tehnikom visoke fermentacije, lager pivo Altbier. Danas ga možete probati u pet pabova: Füchschen, Schumacher, Schlüssel, Uerige i Brauerei Kürzer.

Za biftek pripremljen na američki način posetite restoran Block House Düsseldorf u Kurze Strasse br. 1. Drugi restorani koje posetioci posebno preporučuju su Brauerei Schumacher u Oststrasse br. 123 ili Schweine Janes u Bolkerstrasse br. 13 – oba služe tipična nemačka jela.

Diseldorf je grad zelenila i u njemu se možete prošetati jednim od najlepših bulevara u Evropi – Kraljevskom alejom (koja se nekad zvala „ulica kestenova“), punom starog drveća i luksuznih radnji. U centru se nalazi i najstariji javni park u Nemačkoj – Hofgarten, napravljen u 17. veku. Popularan među lokalcima je i Nordpark, u kojem se nalazi divni japanski vrt.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Minhena za Diseldorf na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Minhena za Diseldorf?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Minhena za Diseldorf, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Minhena za Diseldorf?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Minhena za Diseldorf uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima

Minhen Diseldorf

Popularne avio kompanije na ruti Minhen - Diseldorf

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Diseldorfu

Nađite smeštaj u Diseldorfu