Meni

Pretražite letove iz Tunisa za Kataniju

Prikaži filtere

Katanija

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: italijanski
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Slonova fontana

  Simbol grada je skulptura Fontana dell’Elefante (zvana još i „il Liotru“). Nastala je u 18. veku, nalazi se na trgu Piazza Duomo i prikazuje slona, životinju koja je odigrala važnu ulogu u istoriji grada, posebno vojnoj.

 • Via Etnea

  Glavna gradska ulica povezuje staru luku sa podnožjem vulkana Etna. Prošarana je komadićima lave i u donjem delu je otvorena samo za pešake. U njoj se nalazi mnogo prodavnica i restorana.

 • Gradske pijace

  U Kataniji posetite riblju pijacu (Piazza Alonzo di Benedetto), gde od ranog jutra ribari prodaju svoj ulov. Druga pijaca vredna posete je Fiera di Catania (Piazza Carlo Alberto).

Šta videti u Kataniji

Katanija je jedan od najvećih gradova u Italiji, druga je po veličini na Siciliji i nalazi se na istočnoj obali ostrva, na obali Jonskog mora. Mnogo puta bila je razrušena u zemljotresu i erupcijama vulkana Etna, u čijem je podnožnju osnovana. Tokom istorije je ovaj grad bio građen iznova sedam puta. Barokna arhitektura Katanije ističe se zahvaljujući tome što je za njenu gradnju korišćen crni kamen vulkanskog porekla.

Grad je veoma dobro povezan. Ima luku s marinom, koja leži blizu račvanja auto-puta koji ide preko Sicilije, a u njenoj blizini nalazi se i aerodrom. Aerodrom Fontanarosa (Aeroporto di Catania-Fontanarossa) najpopularniji je na Siciliji i 2017. godine je prevezao više od 9 miliona putnika. Nalazi se četiri kilometra jugozapadno od Katanije. Do njega možete stići autobusom, koji do grada saobraća na svakih pola sata.

Kuhinju Katanije karakteriše jak sicilijanski uticaj. Jedno od najpoznatijih jela je Pasta alla Norma, pene sa sokom od paradajza, plavim patlidžanom i slanim rikota sirom. Popularni desert je granita, koja je nalik sorbeu, samo malo blaža. Voće karakteristično za ovu regiju je crvena pomorandža.

U gradu ima veoma mnogo restorana koje vole kako turisti, tako i domaće stanovništvo. Za tipični italijanski (slatki) doručak idite u Pasticceria Savia u ulici Via Etnea 300/302/304. Corte dei Biscari u Via Porticello br. 5 je, prema preporukama, mesto koje želite da posetite da biste pojeli svežu ribu. Ako vam se jede mediteranska kuhinja i morska hrana, Hosteria del Panda nalazi se u Viale della Libertà br. 129. A ako su vam slučajno dosadile pice i paste, preporučujemo da posetite Feelin' Good u Via Carlo Felice Gambino br. 17, gde pored italijanske hrane možete poručiti i ukusan burger.

Korisne informacije o aerodromima

Tunis Katanija

Red letenja:

Tunis Katanija

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Kataniji

Nađite smeštaj u Kataniji