Meni

Pretražite letove iz Somalije do Turske

Turska

 • Izmir
 • Edremit
 • Adana
 • Ordu
 • Konja
 • Opšte informacije

  Službeni jezik: turski
  Vremenska zona: UTC +3
  Valuta: Turska lira (TRY)

 • Grad oca poezije

  Prema mnogim legendama, upravo je u Izmiru – tadašnjoj Smirni – rođen Homer. Prvi pesnik koji je bio poznat po imenu, ali i jedan od najvećih, tvorac „Ilijade“ i „Odiseje“.

 • Jedna od crkava Apokalipse

  Smirna je drugi grad koji je naveden u Otkrovenju Svetog Jovana, na mestu gde se pominje sedam crkava u Aziji. To je bio jedini grad za koji apostol nije imao nikakve optužbe.

 • Neverovatni lift

  Lift se nalazi u staroj Jevrejskoj četvrti, star je više od 80 godina i visok je 50 metara. Povezuje dve ulice i oslanja se na stenu koja se nalazi između njih.

Šta treba obići u Izmiru?

Izmir je grad u zapadnoj Turskoj. Posle Istanbula, druga je po veličini trgovačka luka u zemlji, a treći je po broju stanovnika. Istorija Izmira duga je bar 4.000 godina. Vekovima je bio jedan od glavnih trgovačkih gradova na obalama Mediteranskog mora. Sve do 15. veka grad se nazivao Smirna, a ime mu je promenjeno u Izmir kada je postao deo Osmanskog carstva. Zanimljivo je da je njegovo ime tek od 20. veka u široj upotrebi.

Izmir se definitivno izdvaja od drugih turskih gradova u smislu otvorenosti prema zapadnim zemljama i njihovim običajima i vrednostima. Na ulicama su ljudi obučeni ležerno, građani su manje ortodoksni, čak i arhitektura ima neke evropske odlike. Ako u Turskoj želite da vidite nešto netipično za ovu zemlju, Izmir je savršeno mesto za to. Ne treba, međutim, da se brinete da u Izmiru nećete doživeti magiju Orijenta. Idite na gradski trg, agoru, čija istorija traje od davnih dana i koja je nekada bila centar političkog života.

Još jedna važna tačka na turističkoj mapi je simbol Izmira – čuvena Sahat-kula (Saat Kulesi) s početka 20. veka. Prema nekim legendama sat na kuli nikad nije prestao da radi, a drugi veruju da se to ipak jednom dogodilo, za vreme zemljotresa 1974. Kula služi kao mesto sastajanja građana u toku večeri i turisti vole da je obilaze, a rano ujutru možete krenuti na vožnju brodom kroz luku i diviti se arhitekturi metropole koja se tek budi.

Grad ima nešto da ponudi i onima kojima nikad nije dosta zelenih površina – u njegovom središtu je veliki park sa zadivljujućom orijentalnom florom. Imajte na umu da Tursku možete videti i u drugim godišnjim dobima, ne samo leti. Izmir je najlepši u proleće, kada temperature još nisu previsoke i kada se u vazduhu oseća miris procvetalog cveća.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Somalije do Turske na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Somalije do Turske?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Somalije do Turske, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Somalije do Turske?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Somalije do Turske uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Popularne avio kompanije na ruti Somalija - Turska