Meni

Adria Airways

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Adria Airways na eSky

Cena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Advertisement

✔️ Gde leti avio-kompanija Adria Airways?

Avio-kompanija Adria Airways leti do mnogih popularnih destinacija. Da biste proverili dostupnost letova, molimo koristite eSky pretraživač.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije karte za let avio-kompanijom Adria Airways?

Za letove avio-kompanijom Adria Airways, najbolje je da karte kupite što ranije.

✔️ Koje avio-kompanije operiraju slične rute?

Za destinacije koje operira avio-kompanija Adria Airways operiraju i druge avio-kompanije, a možete ih pronaći u pretraživaču na eSky stranici.

✔️ Mogu li da rezervišem hotel zajedno sa letom avio-kompanije Adria Airways ?

Korišćenjem pretraživača na eSky stranici, možete rezervisati hotel zajedno sa letom, pod pakrzom Let +Hotel. Ne samo da ćete uštedeti vreme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Adria Airways

Adria Airways

Slovenačka nacionalna kompanija Adria Arways osnovana je 1961. godine, kao čarter kompanija pod imenom Adria aeropromet. Tokom postojanja Jugoslavije bila je poznata kao čarter kompanija Ineks-Adria aviopromet. Po osamostaljenju Slovenije postala je nacionalni avio-prevoznik ove države. U 2004. godini Adria Airways je postala članica saveza Star Alliance. Od 2006. godine kompanijom upravlja novi većinski vlasnik, luksemburški fond 4K Invest.
Adria Airways ima dobru mrežu linija na teritoriji bivše Jugoslavije i ka nekoliko velikih gradova širom Evrope, ukupno oko dvadeset destinacija. Sezonski čarter letovi kompanije vode do brojnih destinacija na obalama Mediterana i na Bliskom istoku.
Baza kompanije je Aerodrom Jože Pučnik Ljubljani, uz sekundarne u Prištini i Tirani.

Prtljag

Ručni prtljag moguće je besplatno uneti na let kompanije Adria Airways ako je on u okviru propisanih dimenzija i težine. Sa sobom u kabinu možete poneti još jedan komad prtljaga, koji se smatra ličnim – žensku torbu, laptop ili manji predmet.

Putnicima biznis klase (tarife) dozvoljeno je unošenje dva komada ručnog, uz lični prtljag.
Predati prtljag mora biti u okviru propisanih dimenzija i težine, što zavisi od putne klase, tarife i destinacije.

Doplata prtljaga za sve klase i tarife moguća je do 4 sata pre poletanja.
Korisnici nagradnog programa Miles & More imaju dodatne pogodnosti kad je količina prtljaga u pitanju.
Pre polaska na put obavezno proverite pravila o pakovanju tečnosti i spisak zabranjenih predmeta i spakujte se u skladu s ovim pravilima.

Putne klase

Adria Airways karte moguće je rezervisati kroz jednu od četiri tarife:
• Basic
• Classic
• Flexible
• Business.
Svaka od tarifa prilagođena je različitim željama putnika. Biznis tarifa (klasa) podrazumeva besplatnu hranu i napitke tokom leta, dodatni prtljag, brzo čekiranje na aerodromu, pristup laundževima za biznis putnike i druge pogodnosti.

Čekiranje onlajn

U zavisnosti od aerodroma poletanja možete se čekirati preko veb-sajta avio-prevoznika Adria Airways. Ukoliko aerodrom ne podržava onlajn ček-in, prijava za let na aerodromskom šalteru je besplatna.
Ako aerodrom podržava ček-in onlajn, izbegnite dodatne troškove na aerodromu tako što ćete se za let prijaviti preko sajta kompanije Adria Airways od 24 sata do 60 minuta pre zakazanog poletanja vašeg leta. Kartu za ukrcavanje (boarding pass) koju dobijete ovim putem treba odmštampati ili poneti sačuvanu na svom mobilnom telefonu.

Flota

Flota avio-prevoznika Adria Arways sastoji se od više od 10 eviona, namenjenih kratkim i srednje dugim letovima. Tipovi letelica zastupljeni u floti su: Bombardier CRJ-200LR, Bombardier CRJ-900 i Airbus A319.

Aerodrom u Ljubljani

Baza kompanije je Međunarodni aerodrom Jože Pučnik u Ljubljani (nekada poznat kao Brnik), glavni aerodrom u Sloveniji. Ovaj aerodrom postoji još od 1933. godine, a nalazi se 26 km severozapadno od centra Ljubljane i oko 10 km istočno od Kranja.
Putnički terminal se proširuje od 2016. godine, a renoviranje će biti završeno do kraja 2018. Preko njega se preveze više od milion i po putnika godišnje.
Iako ne veliki po površini, ovaj aerodrom pruža sve uobičajene usluge za putnike: gastronomsku ponudu, duty free robu, besplatni Wi-Fi konekciju u terminalskoj zgradi...
Do aerodroma se može doći auto-putem E-61 iz pravca Gorenjske i lokalnim putem 104 koji vodi do Kranja, kao i taksi prevozom.
Autobuskim prevozom dobro je povezan sa obližnjim gradovima Ljubljanom i Kranjem. Redovne linije voze do Glavne železničke stanice u Ljubljani, a mini-busevi i do Bleda, Bohinja i Kranjske Gore.

Obroci i osveženje

Izbor sendviča, slatkih i slanih grickalica i toplih i hladnih, kao i bezalkoholnih napitaka dostupan je, uz doplatu, putnicima svih tarifa sem biznis.
Putnici koji su odabrali Business tarifu uživaju u besplatnom obroku i napicima tokom leta.
Specijalni obrok, bilo za decu, bilo prema specijalnim dijetarnim ili religijskim restrikcijama, uz doplatu možete naručiti minimum 48 sati pre rezervisanog leta i podložan je prethodnom odobrenju avio-prevoznika Adria Airways.

Dodatne usluge

Putnici tokom leta mogu uživati u čitanju OnAir magazina, a takođe i pristupiti istoimenom internet portalu sa zabavnim sadržajem – zanimljivostima o vašoj destinaciji, informacijama o toku leta, igrama za decu i odrasle, čet-sobama...
Pratnja za decu omogućena je uz doplatu.
Adria Airways omogućava podršku putnicima sa smanjenom pokretljivošću. Potrebno je samo rezervisati kartu ranije i najaviti se unapred preko kol-centra kompanije.
Miles & More je nagradni program za putnike koji je pokrenula Lufthansa 1993. godine. Nagradne poene sakupljate kroz milje putovanja koja ste ostvarili i možete ih koristiti u širokoj mreži partnera ovog programa za različite pogodnosti tokom putovanja.