Meni

Pretražite letove za Ordu

Prikaži filtere

Ordu

  • Opšte informacije

    Službeni jezik: turski
    Vremenska zona: UTC +3
    Valuta: Turska lira (TRY)

  • Uz obalu

    Čaka (Çaka Plajı) jedna je od najlepših plaža na obalama Crnog mora. Beli pesak, odlična infrastruktura i brojni restorani ovo mesto čine savršenim da na njemu provedete čitav dan.

  • U ritmu tradicije

    U ovom primorskom gradu na Crnom moru možete upoznati lokalne muzičare, koji sviraju tradiconalne pesme na instrumentu kemenče (kemençe), koji podseća na violinu.

  • Raj za lešnike

    U zanatskoj radnji Sağra u Orduu možete kupiti različite vrste lešnika prelivenih čokoladom, a u septembru se ovde organizuje i čitav festival posvećen njima.

Šta videti u Orduu

Ordu je jedan od najzanimljivijih i najzelenijih gradova na turskoj obali Crnog mora. Posetioce privlači lepota morske obale u njegovoj blizini, kao i raskošan izbor lokalnog voća i povrća i kuhinja koja se uglavnom zasniva na svežoj ribi.

Ovaj grad, prvobitno nazvan Kotorja, osnovali su Milećani u 8. veku pre nove ere kao jednu u liniji naselja uz obalu Crnog mora. Vekovima je bio pod vlašću Rimljana, Vizantijskog carstva, Turaka Seldžuka, a potom i Osmanskog carstva. U 19. veku ovde je osnovana vojna baza Eskipazar, da bi se ona tokom vremena transformisala u moderni grad Ordu. Danas je ovo važna luka, kao i turistički i poljoprivredni centar. Koje sve to znamenitosti on nudi svojim posetiocima?

Veoma zanimljivo mesto je kulturni centar Tašbaš (Taşbaşı), koji je osnovan u jednoj staroj grčkoj crkvi iz 1853. godine. Vredi izgubiti se i u uskim ulicama Starog grada, gde se možete diviti tradicionalnim kućama i džamijama (primera radi, tu su džamije Jali i Efirli). Takođe treba videti i bulevar uz obalu i konak Pašaolu (Paşaoğlu Konağı) iz 19. veka, raskošno ukrašeno zdanje smešteno na nekoliko stotina metara od Trga Republike, u kojem je danas smešten gradski etnografski muzej. Veoma popularna je i gondola Teleferik Boztepe, koja vas može odvesti u visine najvišeg brda.

Šta treba probati od hrane u ovom gradu? U lokantašima, ovdašnjim mestima u kojima se služi hrana, dominiraju jela od lokalnog povrća i girica uhvaćenih u Crnom moru, koje se zovu hamsi. Primera radi, treba probati jelo hamsi kayganası (kajgana s giricama), hamsili ekmek (hleb s giricama iz konzerve) ili hamsili pilav (pilav s giricama i povrćem). Druga jela iz ovog kraja su, npr. mısır ekmek (kukuruzni hleb) i pide (pita u obliku čamca sa jajetom i puterom). Za desert probajte laz böreği, burek filovan slatkim sirupom ili medom i lešnicima (fındık), po kojima je Ordu najpoznatiji, a ujedno je i njihov najveći izvoznik na svetu. A gde jesti? Preporučujemo Derin Balik, Aktaslar Pide ili Vonali Celal.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Ordu na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Ordu?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Ordu, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Ordu?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Ordu uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Orduu

Popularne avio kompanije za Ordu

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Orduu

Nađite smeštaj u Orduu