Meni

Pretražite letove za Gdanjsk

Prikaži filtere

Gdanjsk

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: poljski
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Zlot (PLN)

 • Gdanjsk odozgo

  Panorama grada Gdanjska i njegov zaliv mogu se posmatrati sa vrha planine Gradova, ali i sa tornja Bazilike Svete Marije i sa gradske većnice u starom centru grada.

 • Nemojte pogrešiti!

  Gdanjsk ima dve glavne četvrti i dve gradske većnice. U starom istorijskom centru Główne Miasto su najveće turističke atrakcije, poput Neputunove fontane. Druga važna četvrt zove se Stari grad (Stare Miasto) i odmah je pored železničke stanice.

 • Grad x 3

  Gdanjsk sa okolna dva grada formira aglomeraciju zvanu Trójmiasto. Uđite u čuveni voz SKM i posetite luku Sopot i mirne plaže gradića Gdinja.

Šta obići u Gdanjsku/Dancigu

Gdanjsk je privlačan na dva različita načina. U njemu je turističko staro gradsko jezgro sa poznatim istorijskim zdanjima, dok će vas na sasvim drugi način privući njegova moderna arhitektura, savremena umetnost i hip pabovi. Svi će u njemu pronaći nešto za sebe!

Svako godišnje doba dobro je za posetu Gdanjsku i njegovim spomenicima, upoznavanje s istorijem poljskog radničkog sindikata Solidarnost (Solidarność) i uživanje u maestralnoj lepoti obale Baltičkog mora. Leti je vreme savršeno za sunčanje. U proleće i jesen, kada je vreme promenljivo, najbolje je šetati se starim ulicama ili duž obale nemirnog mora, dok zimi ovaj grad zove da posetite njegove muzeje i ugrejete se u nekoj od ušuškanih kafeterija.

Najveća atrakcija u Gdanjsku je istorijsko jezgro Główne Miasto. Uđite u njega kroz raskošno ukrašenu Zlatnu kapiju koja vodi iz najpopularne ulice Długa. Ovde se svakog avgusta pripređuje Vašar Svetog Dominika, najveći događaj na otvorenom u Poljskoj. A tu su i najinteresantnije prodavnice suvenira. Ne propustite da posetite Dugi trg – jedan od najlepših u Evropi – na kojem su Neptunova fontana, Artusov dvor, zlatom ukrašena kuća Złota Kamienica i impresivna zgrada gradske većnice. Još jedno zanimljivo mesto je Bazilika Svete Marije (Bazylika Mariacka), najveća crkva od opeke u Evropi. Uveče se prošetajte uz reku Moltavu, gde je kej Długie Pobrzeże jedno od najupečatljivijih mesta u gradu.

Nezaobilazan element grada je brodogradilište. Otkrijte istoriju sindikata Solidarnost i saznajte još nešto o Lehu Valensi u modernom zdanju Evropskog centra Solidarnosti (Europejskie Centrum Solidarności). Upozoravamo vas, međutim – to mesto je toliko fascinantno i dobro dizajnirano da u njemu možete zaboraviti na vreme! Ako ste ljubitelj savremene arhitekture i umetnosti, obiđite Šekspirovo pozorište od opeke i četvrt Zaspa, gde možete videti impresivnu kolekciju murala na zidovima starih zgrada.

Dok ste na obali Baltika, morate da probate prženu ribu. Dobar restoran koji služi haringu, bakalar ili skušu može se naći uz reku Moltavu ili u centru grada. Ako volite slow food koncept hrane, posetite ulice Wajdelota (u kvartu Wrzeszcz) ili Straganiarska (u centru). Za romantičnu večeru – posebno u večernjim časovima – odaberite jedan od restorana smeštenih u starim kućama u ulici Mariacka.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove za Gdanjsk na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta za Gdanjsk?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let za Gdanjsk, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove za Gdanjsk?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova za Gdanjsk uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima u Gdanjsku

Popularne avio kompanije za Gdanjsk

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Gdanjsku

Nađite smeštaj u Gdanjsku