Meni

Pretražite letove iz Banja Luka Airport do Cologne - Bonn Airport

Prikaži filtere

Keln

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: nemački
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Tolerantan grad

  Jedna od najvećih proslava LGBT zajednice i najveća u Nemačkoj – Christopher Street Day – održava se u Kelnu.

 • Dom kolonjske vode

  Proizvodnja ove vrste parfema počela je u 18. veku. Recept za eau de cologne čuva se i danas, a proizvodnja kolonjske vode i dalje je u rukama porodice tvorca njene formule.

 • Rekordni broj pabova

  U Kelnu ima oko 3.000 pabova, što grad smešta na prvo mesto u Nemačkoj po broju pabova po glavi stanovnika.

Šta treba obići u Kelnu?

Keln je četvrti grad po broju stanovnika u Nemačkoj i kulturni je i ekonomski centar oblasti Severna Rajna – Vestfalija. Jedan je od najstarijih nemačkih gradova. Osnovala ga je 50. godine nove ere carica Agripina i imao je važnu ulogu u Rimskom carstvu. Tokom dvadeset godina na prelazu iz 18. u 19. vek Keln je bio deo Francuske.

Kada je 1815. godine grad priključen tadašnjoj državi Pruskoj, započela je Industrijska revolucija i grad je postao važan industrijski i transportni centar. Keln je znatno oštećen tokom Drugog svetskog rata jer je grad bombardovan čak oko 260 puta. Obnova je trajala do kraja 20. veka i tokom tog perioda broj stanovnika u gradu se znatno uvećao.

Ponos grada je fudbalski klub Keln, sa domaćim stadionom „Rajn Energi“ (Rhein Energie) sa kapacitetom od 50.000 ljudi. Poseban šmek gradu daju ušuškane male kafeterije i brojne pivnice oko glavnog trga. Najpoznatije regionalno pivo je kelš (Kölsch). Cene u Kelnu su prijatno iznenađenje, jer su veoma niske za toliko veliki grad.

Svake godine u Kelnu se održava karneval. Ovaj period slavlja stanovnici grada nazivaju „peto godišnje doba“. Živopisni kostimi, muzika i parade su savršen pokazatelj karaktera ovdašnjih stanovnika. Proslava privlači ne samo građane nego i brojne turiste. Karneval se završava noć pre početka božićnog posta, kada se prave simbolične vatre za oslobođenje od greha.

Ljubitelji umetnosti svakako treba da posete Ludvigov muzej (Museum Ludwig), u kojem mogu da vide dela nekih od majstora kao što su Pablo Pikaso i Endi Vorhol. Treba posetiti i muzej čokolade. Oni koji žele da uživaju u pogledu na grad mogu se popeti na vrh nebodera Köln-Triangle, odakle mogu da uživaju u panorami i vide čak i Diseldorf.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove Banja Luka Airport Cologne - Bonn Airport na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta Banja Luka Airport Cologne - Bonn Airport?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let Banja Luka Airport Cologne - Bonn Airport, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove Banja Luka Airport Cologne - Bonn Airport?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova Banja Luka Airport Cologne - Bonn Airport uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Kelnu

Nađite smeštaj u Kelnu