Meni

Pretražite letove iz Amsterdama za Štutgart

Prikaži filtere

Štutgart

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: nemački
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Pravac u zoološki vrt!

  Svi koji vole zelene oaze u velikom gradu treba da svrate u Vilhelmu, objekat koji čine zamak palata i park, u kojem je, u jednom od najzanimljivijih zooloških vrtova u Evropi, smeštena i čuvena Kuća majmuna.

 • Vinska kultura

  Regija je poznata po proizvodnji vina. Sam Štutgart ima 17,5 hektara vinove loze i brojne vinarije širom grada (na nemačkom Besenwirtschaft). Od maja do oktobra možete poći u obilazak kompanije Stuttgart-Marketing GmbH zvani Viniculture Tour.

 • Kupovina za sve

  U Dorotheenstraße br. 4 nalazi se zdanje u stilu secesije u kojem se nalazi Markthalle Stuttgart, pijaca sa zdravom i kvalitetnom hranom. Na prvom spratu je restoran iz kojeg možete uživati u savršenom pogledu na čitavu pijacu i osetiti izuzetne mirise proizvoda.

Šta videti u Štutgartu

Štutgart je savršen za ljubitelje vozila, posebno onih luksuznih, kao što su Mercedes ili Porsche. Ali ovaj grad u Švapskoj ima mnogo više toga da ponudi. Evo šta u njemu treba videti, gde ići, gde jesti...

Najpoznatije znamenitosti grada su spektakularni muzeji kompanija Mercedes i Porsche. U prvom, koji se nalazi u Mercedesstraße br. 100, na čitavih 9 spratova i 16.500 kvadratnih metara površine može se smestiti 160 vozila. U drugom, na Porscheplatz br. 1, možete ne samo pariti oči novim modelima već i osetiti nalet adrenalina kada budete rezervisali vožnju u nekom od sportskih automobila, po ceni od 99 evra za sat vožnje. Treba znati i da za kupovinu jedne ulaznice, za drugi od ova dva muzeja dobijate popust od 25% na cenu karte. Ako uđete sat vremena pred zatvaranje, koje je u 18 h, cena ulaznice svakako je upola cene (4 evra).

Kada je obilazak grada u pitanju, nemojte propustiti centar Štutgarta. U okolini ulice Königsstrasse, koja je najpoznatija pešačka zona i mesto za šoping u gradu, naići ćete na mnoga istorijska zdanja, kao i obližnje uličice ispunjene najboljim kafićima i restoranima. Za popodnevni piknik na travi ili kraj fontane divno mesto je trg Schlossplatz, zaklonjen zamkom. Vredi posetiti i park Kilesberg u severnom delu Štutgarta. On nudi ne samo uređene staze za šetnju već i vožnju u vozu na uske šine (samo tokom leta) ili najlepši pogled na grad sa vrha 40 m visoke kule koja je izgrađena u stilu visećih mostova i otvorena za javnost 2000. godine. Do parka možete doći vozom U5 ili autobusima 43, 44 i 50.

Štutgart će potpuno zadovoljiti ljude koji tokom puta vole da uživaju u gastronomiji novog grada. Švapska kuhinja možda nije zdrava, ali je veoma ukusna. Šta prvo probati? Definitivno Spätzle, tradicionalne testenine s jajima koje se kuvaju na različite načine, npr. sa sirom (Käsespätzle), sa govedinom i krompirom (Gaisburger Marsch) ili leblebijama i kobasicom (Linsen mit Spätzle und Wienerle). Naučićete da se nešto kraće rezance od Spätzle naziva Knöpfle. Još neka zanimljiva jela su: Maultaschen, testenina kockastog oblika punjena mesom i povrćem, Saure Kutteln, iznutrice sa sirćem i borovnicama, kao i Wurstsalat – salata sa šunkom sa dodatkom ulja i sirćeta. Ovakva regionalna kuhinja služi se u resotranima poput Weinstube am Stadtgraben, Zum Ackerbuerger, Der Rote Hirsch ili Ochs-n Willi.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Amsterdama za Štutgart na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Amsterdama za Štutgart?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Amsterdama za Štutgart, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Amsterdama za Štutgart?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Amsterdama za Štutgart uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima

Amsterdam Štutgart

Popularne avio kompanije na ruti Amsterdam - Štutgart

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Štutgartu

Nađite smeštaj u Štutgartu