Meni

Pretražite letove iz Beograda za Dortmund

Prikaži filtere

Dortmund

Šta biste voleli da znate o letu Beograd – Dortmund

Zbog udaljenosti nemačkog grada Dortmunda (koji se nalazi na oko 1.200 kilometara od glavnog grada Srbije), cene avionskih karata nekada su bile visoke, pa su putnici koristili druge vidove prevoza. No, u proteklih nekoliko godina avion je postao pristupačan vid transporta na relaciji Beograd – Dortmund. Mnogi putnici su shvatili da avionske karte Beograd – Dortmund mogu koštati i znatno niže od karata za druga prevozna sredstva. Za ovaj nemački grad postoji nekoliko direktnih letova iz Srbije, sa aerodroma u Beogradu i Nišu, ali i sa obližnjih aerodroma, recimo u Tuzli ili Temišvaru. Ipak, ovde ćemo se bliže pozabaviti detaljima avionskih letova, posebno kad je u pitanju direktan let Beograd – Dortmund.

Pročitajte do kraja tekst jer ćete u njemu naći sve važne informacije za kupovinu avionske karte Beograd – Dortmund, a oni će vam biti korisni i ako kupujete karte za sve druge gradove.

Kako mogu da kupim karte za let Beograd – Dortmund?

Internet pretraživači avio karata, kao što je recimo eSky, dobar su izbor kada želite brzo i povoljno da kupite karte za let Beograd – Dortmund.

Naravno, karte su dostupne preko bilo koje turističke agencije koja prodaje avionske aranžmane, ali i preko veb-sajtova avio prevoznika koji saobraćaju na relaciji koju tražite. Ipak, internet pretraživači avio karata imaju i neke jedinstvene i veoma korisne funkcije zbog kojih ćete zavoleti da rezervišete avio karte preko njih.

Pre svega, čim unesete grad ili aerodrom polaska i sletanja – konkretno, ako vas zanimaju avio karte Beograd – Dortmund, pretraživač će vam izbaciti sve letove na toj relaciji. ESky pretraživač u veoma kratkom roku skenira sve ponude na željenoj relaciji preko više stotina avio prevoznika, uključujući redovne niskobudžetne (low cost) prevoznike. U rezultatima pretrage videćete koji od njih saobraćaju, karte će biti sortirane prema cenama, a veoma pregledno će biti predstavljeno i koje se sve usluge nude i da li eventualno postoje neke doplate (što će vam posebno biti važno za niskobudžetne avio kompanije).

Da li samo preko računara mogu da kupim avio karte Beograd – Dortmund?

Ne, ali kupovinom preko računara možete uštedeti vreme i novac.

Kao koristan servis za svakog putnika – bilo da ga zanimaju direktni letovi iz Beograda za Dortmund ili oni s presedanjem – Esky je shvatio da je putnicima važno da osim novca uštede i vreme prilikom kupovine, pa je razvio i nekoliko dodatnih servisa za putnike. Pre svega, tu je mobilna aplikacija koja ima sve funkcionalnosti eSky pretrage, u kojoj ćete brzo i lako moći da kupite svoje karte Beograd – Dortmund. Naravno, besplatna je za preuzmanje preko interneta.

Pročitajte i naredne odeljke, jer ćete u njima saznati kako da na najbolji način iskoristite eSky kako biste kupili jeftine avio karte Beograd – Dortmund.

Avio karta Beograd – Dortmund: pogodnosti prilikom kupovine

Ako volite ili imate obavezu da putujete više puta godišnje, sigurno vam je važno da što manje novca izdvojite na avionske karte. Zbog toga su za vas kao putnika korisna opcija letovi niskotarifnih prevoznika, a preko jednog od njih, mađarskog Wizz Aira, u ponudi su jeftini letovi Beograd – Dortmund.

Njih ćete naći u redovnoj pretrazi na eSky, a njihove cene biće upoređene sa sivm drugim postojećim letovima kako biste prošli što jeftinije. Ali to nije sve! ESky je osmislio još neke usluge koje donose pogodnosti prilikom kupovine. Jedna od njih je rezervisanje avionske karte zajedno sa smeštajem. Tako kupljena, avio karta Beograd – Dortmund može vam doneti uštedu i do 30% na celokupnu vrednost aranžmana. A zamislite koliko ćete samo vremena uštedeti u pretraživanju.

Polazak iz Beograda i dolazak u Dortmund

Kako doći do aerodroma Nikola Tesla u Beogradu? Na više različitih načina. Taksi prevoz je dostupan preko zvaničnih prevoznika i različitih mobilnih aplikacija, a automobilom se od centra grada do njega stiže za oko pola sata (aerodrom je na 18 kilometara na zapad). Pratite oznaku za skretanje na auto-putu A1. Autobuski prevoz takođe je jedna od mogućnosti, za koju će vam trebati minimum 50 minuta iz grada, ali i bar sat i po ukoliko putujete u vreme saobraćajnog špica ili gužve.

Kada putujete na avio prevoz Beograd-Dortmund, imajte na umu da do aerodroma vodi autobuska linija 72, koja poolazi sa Zelenog venca i vodi preko Novog Beograda (Fontane) ka aerodromu, koji se nalazi u beogradskom naselju Surčin. Još jedan autobus koji vodi kroz Novi Beograd (iz Pohorske ulice) jeste 607. Putnici koji putuju iz centra grada mogu koristiti i minibus A1 (koji za razliku od ostalih vidova javnog prevoza ima nekoliko polazaka i u toku noći). Nešto je samo skuplji od ostalih autobuskih linija. Koliko traje let Beograd – Dortmund? Oko 130 minuta, kada ćete se naći na aerodromu u Dortmundu.

Da biste sa njega došli do centra grada, možete koristiti osim taksija i ekspres autobuse, kao i redovne autobuske linije. Na svakih 20-ak minuta imate polaske do železničke stanice Holcvikede, s koje možete koristiti Deutsche Bahn vozove ka ostatku regije (recimo ka Diseldorfu postoje vozovi na oko sat vremena). Još bolji izbor je da ekspres autobusom odete do glavne železničke stanice u Dortmundu, odakle imate više konekcija ka drugim gradovima Nemačke – čak oko 600.

Ukoliko vam je cilj neka tačka u gradu Dortmundu, najbolja opcija je autobuski prevoz sa aerodroma do metro linije U47, odakle možete da se brzo prevezete do drugih tačaka u gradu.

Šta treba znati o aerodromima

Beogradski međunarodni aerodrom Nikola Tesla je jedini putnički u Beogradu i vodeći je po prometu u državi. IATA oznaka mu je BEG. Od 1962. godine na njemu se odvija prevoz putnika ka brojnim svetskim destinacijama. Relativno nedavno je renoviran i moderno opremljen svim sadržajima koje putnici očekuju da imaju tokom putovanja. Vaš let Beograd - Dortmund Wizz Air poleće odatle, a to je samo jedan od letova do oko 90 destinacija. Ovaj niskobudžetni avio prevoznik jedna je od 30 kompanija koje poleću s Nikole Tesle. On je matični aerodrom srpskog nacionalnog avio prevoznika Air Serbia. Preko njega se preveze više od 6 miliona putnika godišnje.

Vaše avio karte Wizz Air Beograd – Dortmund odvešće vas na aerodrom u Dortmundu, obeležen kodom DTM. Nalazi se u veoma posećenom delu Rurske oblasti i istočne doline Rajne i pokazao se kao veoma prometan za letove niskotarifnih prevoznika. Nalazi se na 10 kilometara istočno od samog grada i godišnje se preko njega preveze više od 2 miliona putnika, što ga činim manjim od beogradskog aerodroma. Ipak, savremenno je opremljen i ima sve neophodne putničke sadržaje. Značajan je kao baza kako za redovne i tako i za čarter letove u istočnu Rajnsku dolinu i Rursku oblast, koje se spajaju u najveće urbano područje u okviru Nemačke. Zbog toga što je ovaj region gusto naseljen i veoma razvijen za njega postoji i drugi aerodrom, u neposrednoj blizini, u Diseldorfu (na samo 70 km od Dortmunda).

Interesuje vas cena avio karte Beograd-Dortmund?

Pošto avio kompanije same određuju cene svojih karata i ne otkrivaju kriterijume po kojima to čine, za svaki termin putovanja posebno proverite cene na eSky.

Cena avio karte Beograd-Dortmund varira u skladu s različitim faktorima. Pre svega, zavisi od vremena putovanja: jeftini letovi Wizz Air Beograd - Dortmund češće se mogu naći u periodima godine kad se ređe putuje na tu destinaciju. Što znači da treba da izbegavate velike državne i crkvene praznike ako želite da prođete što jeftinije. Cena avio karte Beograd – Dortmund zavisi i od toga koliko ste je vremena unapred kupili. Obratite pažnju jer, što je kupite bliže datumu polaska, to će cena biti viša. Najbolje je da je kupite mesec-dva pre nego što želite da pođete na put.

Avio karte Dortmund - Beograd povratna mogu vas stajati od 90 evra preko niskobudžetnih avio prevoznika, ali njihove cene mogu biti i znatno više. Posebno proverite cneu prtljaga, jer se on posebno doplaćuje.

 

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Beograda za Dortmund na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Beograda za Dortmund?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Beograda za Dortmund, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Beograda za Dortmund?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Beograda za Dortmund uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima

Beograd Dortmund

Popularne avio kompanije na ruti Beograd - Dortmund

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Dortmundu

Nađite smeštaj u Dortmundu