Meni

Puket Tel Aviv - Pretražite letove

Prikaži filtere

Tel Aviv

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: hebrejski; arapski
  Vremenska zona: UTC+3 (leto), UTC+2 (zima)
  Valuta: Izraelski novi šekel (ILS)

 • Dobro isplaniran grad

  Skoro je nemoguće izgubiti se u Tel Avivu. Najvažnije ulice pružaju se paralelno sa obalom. U prvoj su smešteni hoteli, u drugoj restorani, a nešto dalje su tržni centri i autobuska stanica.

 • Besplatan obilazak

  Proverite turističku informaciju o tačnom mestu polaska ture koja će vas odvesti do najvažnijih mesta u Tel Avivu. Ovaj obilazak na engleskom jeziku je potpuno besplatan.

 • 5 km duga promenada

  Da biste uhvatili trenutak zalaska sunca, prošetajte se šetalištem koje se prostire 5 km duž plaže, skroz do luke Jafa. Tokom ove šetnje možete da vidite i važne turističke atrakcije.

Šta videti u Tel Avivu?

Najliberalniji od svih gradova u Izraelu odlikuju primamljiva lokalna kuhinja, duge peščane plaže i izuzetna arhitektura. Tel Aviv je mesto u kojem se prepliću evropska i arapska kultura.

Ovaj grad na Mediteranskom moru osnovan je 1909. u predgrađu antičke luke Jafa. Zahvaljujući ubrzanom razvoju, ova oblast je znatno drugačija od lučke, koja je ostala obeležena svojom arapskom prošlošću. Beli grad Tel Aviv nalazi se na Uneskovoj listi kao grad sa najvećom koncentracijom modernih građevina. U Bibliji, Jafa se pominje kao grad iz kojeg je prorok Jona pobegao u Taršiš.

Najviše jedinstvenih istorijskih blaga nalazi se u najstarijem delu grada, bivšem lučkom gradu Jafa. Najveći razvoj ovaj grad/deo je doživeo u 19. veku. Ovde se trgovalo svilom i pomorandžama. Danas se na lučkim dokovima nalazi dosta restorana i kafića.

Suvenire možete nabaviti u obližnjoj prodavnici. Kad se budete vraćali iz luke, svratite u radnju Adina Plastelina da kupite nešto od njihovog originalnog nakita, posetite 613 Pomegranate Wine da kupite flašu lokalnog vina ili divno dekorisane tanjire i posuđe u radnji Irit Goldberg. Dalje u ulicama stare Jafe nalazi se Buvlja pijaca, gde možete nabaviti sve i svašta – nakit, odeću, dekoraciju ili neki suvenir iz prošlosti za stan, ili pak kupiti sveže voće.

Plaže u Tel Avivu pružaju se obalom u dužini od 14 km. Neke od njih su javne, dok su neke, kao recimo Hof HaDatim, ograđene visokim zidom i na njima važe stroga pravila – žene i muškarci borave odvojeno.

Parkovi su dragoceno blago u ovom gradu krcatom zgradama. Najveći među njima, Park ha-Jarkon, ima šest bašti. U njemu možete naći sportske objekte, botaničku baštu, kavez sa pticama, vodeni park, jezero i dve koncertne bine.

Koju hranu morate da probate u Tel Avivu? Pre svega falafel. Najbolji ćete naći u restoranima Falafel Hakosem u ulici Shlomo Hamelech i Falafel Gabay u ulici Bograshov. Shakshukia u blizini ulice Ben Yehuda služi tradicionalni cholent, čorbu koja je veoma karaktersitična za hebrejsku kuhinju.

 

✔️ Postoje li posebne ponude za letove iz Puketa za Tel Aviv na eSky.rs?

Na web stranici eSky.rs redovno prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cenama. Pratite nas i inspirišite se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta iz Puketa za Tel Aviv?

Na eSky.rs dok vrpite rezervaciju avionske karte, takođe možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje biće sigurno i prijatno.

✔️ Ako rezervišem let iz Puketa za Tel Aviv, mogu li da rezervišem ujedno i smeštaj?

Na eSky.rs nudimo pretraživač smeštaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smeštaju u mestu, u kojem putujete, čak i pre putovanja. Smeštaj može da se rezerviše nezavisono od karte ili kao deo Let + Hotel paketa.

✔️ Koje avio-kompanije nude letove iz Puketa za Tel Aviv?

Budite sigurni, da na eSky.rs ponuda letova iz Puketa za Tel Aviv uključuje ne samo niskotarifne avio-kompanije, već i one koje su specijalizovane za visoki standard.

Korisne informacije o aerodromima

Puket Tel Aviv

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Tel Avivu

Nađite smeštaj u Tel Avivu