Meni

Pretražite letove iz Atine za Malagu

Prikaži filtere

Malaga

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: španski
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Pikasov rodni grad

  Upravo je u Malagi rođen Pablo Pikaso, najpoznatiji slikar iz perioda kubizma. Turisti mogu posetiti njegovu porodičnu kuću na trgu Plaza de la Merced ili Pikasov muzej u Malagi, u ulici San Agustin, gde možete videti slike iz svake njegove slikarske faze.

 • Pompidu u Španiji

  Ovaj grad postaje kulturna prestonica južne Španije. Centar Žorž Pompidu (Centre Georges Pompidou) nedavno je otvorio svoj ogranak u Malagi.

 • Banderas glavom i bradom

  Malaga je rodni grad Antonija Banderasa. Mediji navode da se on često može videti u ulici Calle Larios ili tokom božićnih i uskršnjih gradskih parada.

Šta obići u Malagi

Malaga, prestonica regiona Kosta del Sol, dugo se nalazila u senci drugih gradova u Andaluziji, kao što su Sevilja, Kordoba i Granada, što zaista nije fer s obzirom na to koliko ovaj grad ima da ponudi!

Kažu da u Malagi – smeštenoj na južnom delu Iberijskog poluostrva – možete osetiti špansku otvorenost i pravu radost života ovog naroda. Tapas barovi otvoreni su do kasno u noć, arhitektura je raznovrsna, vreme sunčano tokom većeg dela godine, a tu su i uzbudljive borbe bikova. Šta sve treba posetiti?

Malaga će vas očarati svojim slavnim, dobro očuvanim starim zgradama iz skoro svakog perioda istorije, ali isto tako i svojim šarmantnim uskim uličicama koje prosto pozivaju na šetnju njima. U gradu se nalaze savršeno očuvane ruševine rimskog pozorišta (Teatro Romano), mavarska tvrđava Alkazaba u kojoj je smešten Arheološki muzej, a takođe i jedna nedovršena gotička katedrala (Catedral de Malaga). Iznad grada uzdiže se najveća gradska atrakcija, Castillo de Gibralfaro, tvrđava s najlepšim pogledom na more i gradski centar. Najbolje je tamo otići uveče – nezaboravno iskustvo!

Da li ste znali da su plaže u Malagi jedne od najčistijih na španskoj obali? Jedna od najvećih i najpopularnijih je Playa de La Malagueta u istočnom delu grada. Ako tražite plaže sa specijalnim pogledom, odaberite plažu Las Acacias odmah pored promenade Picasso. Ima čak i nudistička plaža, a zove se Guadalmar. U slučaju da želite da neko vreme posvetite šopingu, svratite u čuvenu ulicu Calle Larios ili na Atarazanas, najstariju gradsku pijacu, gde možete kupiti lokalne proizvode kao što su maslinovo ulje, slatko vino, sveža riba i morska hrana, kao i rukotvorine lokalaca. Mesta kao što su ova puna su ljudi non-stop.

Posmatrajući običaje stanovništva mogli biste zaključiti da vikend traje tri dana u Malagi, pošto Španci počinju da uživaju u njemu još u četvrtak uveče. Svi tapas barovi, pabovi, restorani i tradicionalna chupiteria (mesta gde se služi piće) krcati su gostima koji se zabavljaju. Posetite bar jedan pab u gradu i isprobajte ukusnu i svežu ribu i morsku hranu – krabe, škampe, hobotnicu ili lignje, ali i tradicionalne tapase – sir, šunku ili masline.

Korisne informacije o aerodromima

Atina Malaga

Red letenja:

Atina Malaga

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Malagi

Nađite smeštaj u Malagi