Meni

Pretražite letove iz Nirnberga za Frankfurt na Majni

Prikaži filtere

Frankfurt na Majni

 • Opšte informacije

  Službeni jezik: nemački
  Vremenska zona: UTC+2 (leto), UTC+1 (zima)
  Valuta: Evro (EUR)

 • Dopunite čašu!

  Svake godine u avgustu grad slavi Apfelweinfestival – festival jabukovog vina, koji traje nedelju dana. Možete pijuckati do mile volje na trgu Roßmarkt (11–23 h radnim danom, 11–24 h vikendom).

 • Volite avanturu?

  Nedaleko od Majnhetna, u blizini ulica Kaiserstraße i Taunusstraße, nalazi se četvrt crvenih fenjera. To je erotsko središte grada, koje mami posetioce svojim legalnim bordelima. Ipak, ne preporučujemo svima...

 • Za ljubavnike

  Hteli biste da impresionirate partnera? Odvedite ga/je na Eiserner Steg – železni most na kojem je pristup automobilima zabranjen – gde možete okačiti katanac sa svojim imenima. Jeste li spremni za poljubac?

Šta videti u Frankfurtu na Majni

Frankfurt na Majni je grad koji će vam se dopasti iz više razloga. S jedne strane, posetioce privlači svojim istorijskim građevinama i kućama restauriranim u tradicionalnom stilu. S druge strane, ima i modernu finansijsku četvrt punu oblakodera u kojima su smeštene najveće svetske finansijske institucije. Ova četvrt je dobila ime Majnheten (Mainhattan), „Menhetn na Majni“. Kada se nađete u ovom kvartu, obratite pažnju na najvišu zgradu u Nemačkoj – kulu banke Commerzbank, visoku 256 metara. Još jedno zanimljivo mesto je Glavna kula. Za 6,5 € možete se popeti na vrh i uživati u panorami grada.

Ako volite tradiciju, uputite se u Altstadt (stari grad). Iako je 70 odsto zgrada uništeno u bombardovanjima tokom Drugog svetskog rata, čitav taj deo izgleda jednako zadivljujuće kao i u prošlosti – sve zahvaljujući odličnom restauriranju građevina. Šta tamo vredi videti? Naravno, na spisku obaveznog su Crkva Svetog Vartolomeja iz 14. veka, Geteova rodna kuća, kao i Remerberg, jedan od najšarmantnijih trgova u Evropi. Gradska većnica okružena je prelepim, karakterističnim kućama sa drvenim prečkama na fasadi, ali i raznim barovima i restoranima u kojima se služe lokalni specijaliteti i pivo.

Kada ogladnite, tu je tradicionalna hrana iz okruga Hesen. Prva stvar koju treba probati je Grüne Soße (zeleni sos). Pravi se od mešavine začina (vlasac, peršun, kiseljak i grbac) koja se izblendira sa jogurtom ili pavlakom. Servira se sa krompirom, šparglom, jajima ili mesom. Probajte takođe i Lumpen und Flöhe (jelo od kiselog kupusa i slanine sa kimom), Kartoffelklöße (knedle od krompira punjene mesom) i Handkäse (sir sa kolutovima luka). Svako od jela ima bolji ukus uz Apfel Wein (jabukovo vino) ili pivo. Takođe možete posetiti i neke od restorana u kvartu Zaksenhauzen, recimo Daheim im Lorsbacher Thal i Apfelwein Wagner. U blizini Borghajma i ulice Berger Straße visok standard nudi Apfelwein Solzer.

Korisne informacije o aerodromima

Nirnberg Frankfurt na Majni

Popularne avio kompanije na ruti Nirnberg - Frankfurt na Majni

Red letenja:

Nirnberg Frankfurt na Majni

Tražite smeštaj? Proverite najbolje hotele u Frankfurtu na Majni

Nađite smeštaj u Frankfurtu na Majni