Meni

Kako organizovati zanimaciju za dete u avionu? Zabava i igre

Kako organizovati zanimaciju za dete u avionu? Zabava i igre

Let sa decom može se pokazati kao veoma zahtevan za roditelje. Bez obzira na uzrast deteta, dobra opcija bi bila pripremiti nekoliko igračaka ili smisliti neke ideje za igru kako biste mogli da animirate dete na aerodromu ili tokom trajanja leta. Imajte na umu, međutim, da deca ipak najviše vole kada se zabavljaju sa svojim roditeljima.

Kako zabaviti dete tokom leta?

Izbor igračaka i igara zavisi od godina deteta, a naravno i od njegovih želja i sklonosti. Treba obratiti pažnju i na dužinu trajanja leta, kao i vreme u koje se on odvija. Najbolje je leteti noću jer će tako vaše dete moći da prespava čitav let. Pripremite se za putovanje koliko god ste u mogućnosti. Let može da bude jedno fenomenalno iskustvo za vaše dete. Obavezno ponesite detetove omiljene grickalice. U ponudi avio-kompanije pred putovanje pogledajte kakve su opcije dostupne za decu tokom leta.

Omiljene igračke

Vaše društvo i bebine omiljene pelene biće dovoljni za jednu bebu. Možete takođe poneti i zvečku ili staviti ogrlicu sa perlama, koja takođe može poslužiti bebi da se igra.

Za bebu staru nekoliko meseci ponesite neku od takozvanih tihih knjiga, napravljenih od pamučnih materijala, sa mnoštvom džepova, trakica, dugmića i skrivenih iznenađenja. Vaše dete čeka novi izazov sa svakom sledećom otvorenom stranom.

Dete od nekoliko godina ima puno energije – najbolje je za njega poneti različite igračke. Neke od ideja su:

  • konzola ili tablet sa omiljenim bajkama (ponesite slušalice i USB kabl jer se u mnogim avionima može povezati uređaj na ekran ispred vas),
  • omiljena plišana igračka,
  • bojice i blok za crtanje – zamolite dete da nacrta kako izgleda destinacija do koje letite, ili recimo kako izgledaju avion, kapetan aviona; podstaknite dete da zabeleži sve detalje sa putovanja u slici,
  • novu igračku, koju dete još nije videlo,
  • lutke za ruku, koje možete koristiti da biste detetu objasnili šta se zbiva oko njega i šta će se dalje dešavati.

Zabava i igre

Deci može brzo da postane dosadno, a nije zgodno ni nositi previše igračaka za njih. Korisno je zato imati neke ideje kako organizovati igre za koje nije potrebno ništa nositi sa sobom:

  • posmatranje oblaka i traženje njihovih oblika koji podsećaju na neke životinje, zgrade, čudovišta itd.,
  • smišljanje reči, primera radi igra „kaladont“ (traženje reči koje počinju na poslednje slovo ili dva neke druge reči), prisećanje reči na neko posebno slovo, grupisanje svih reči koje su na određenu temu itd.,
  • upotrebite maštu: šta biste vi radili u oblacima, na pustom ostrvu, kad biste bili pirati ili tome slično;
  • papir, kamen, makaze – karakteristična igra u kojoj je lako zaigrati se.

Uputstva i predlozi navedeni u ovom članku i povezanim člancima samo su informativnog i pomoćnog karaktera i ne mogu da budu osnova za bilo kakva potraživanja prema eSky.rs.

Da li ste u članku našli informacije koje ste tražili? Da | Ne
Po mom mišljenju, ovaj članak:
Hvala na Vašem mišljenju!