Meni

Kako pripremiti dete za let avionom?

Kako pripremiti dete za let avionom?

Pripremiti dete za prvi let avionom je veliki izazov za svakog roditelja. Dosta zavisi od toga koliko dete ima godina. Veoma je važno upoznati mališana sa ovom temom što je pre moguće.

Kako pripremiti dete za let avionom?

Dobra je ideja da vaše dete upoznate sa drugim transportnim sredstvima za putovanje pored auta. Ukoliko ne putujete javnim prevozom svakog dana, izvedite vašeg mališana da se provoza autobusom, tramvajem ili vozom. Dopustite mu da razume koja pravila prevoladavaju u sredstvima komunikacije. Jednako je važno za dete da se navikne na prisustvo nepoznatih ljudi.

Možete takođe organizovati i porodični put do aerodroma, tako da će dete imati priliku da se upozna sa samom zgradom i da vidi njemu do tad nepoznate letelice. Probajte da zainteresujete vaše dete za letenje. Pokažite starijoj deci kako radar letenja funkcioniše.

Recite svom detetu kako izgleda jedan let. Objasnite mu šta znači prijavljivanje, kako izgledaju zaposleni piloti i stjuardese, kako unutrašnjost aviona izgleda i gde se vrata za prtljag nalaze. Proverite na mapi vašu relaciju leta.


Na aerodromu i u avionu

Ne dozvolite da vašem detetu bude dosadno. Možete ga odvesti da posmatra putanju aviona i da se divi njegovom pravilnom sletanju. Takođe, neophodno je da pripremite nekoliko različitih igrica za putovanje. Proverite šta je potrebno da biste vaše dete zabavili u avionu.

Uputstva i predlozi navedeni u ovom članku i povezanim člancima samo su informativnog i pomoćnog karaktera i ne mogu da budu osnova za bilo kakva potraživanja prema eSky.rs.

Da li ste u članku našli informacije koje ste tražili? Da | Ne
Po mom mišljenju, ovaj članak:
Hvala na Vašem mišljenju!